Apel smart la 112! Cel mai bogat om de afaceri din Oltenia a fost prins beat la volan, dupa ce a provocat un accident rutier si bolidul sau a sunat singur la 112

Cel mai bogat om de afaceri din Oltenia a fost implicat intr-un accident auto, in timp ce era baut la volan, iar Politia a fost anuntata fara ca el si victima sa stie sau sa-si dea acordul. Paradoxal, apelul la 112 a fost efectuat in mod automat de bolidul smart condus de soferul care a provocat accidentul.


Accidentul a avut loc, azi-noapte, atunci cand omul de afaceri Constantin Isvoranu, cel mai important constructor si asfaltator din Oltenia, aflat pe locul 4 in topul Forbes, s-a urcat la volan si-si conducea masina, dupa ce consumase bauturi alcoolice.

Constantin Isvoranu, de 50 de ani, se afla la volanul unui Mercedes, in municipiul Drobeta-Turnu Severin, judetul Mehedinti, si nu ar fi respectat semnele de circulatie, lovind astfel un BMW condus regulamentar de un tanar. 

Potrivit Politiei, nici omul de afaceri, nici victima nu a sunat la 112. Interesant este faptul ca Isvoranu are o masina foarte inteligenta, cu aplicatia e-Call, iar apelul la numarul de urgenta s-a efectuat singur, in mod automat.

Apelul catre 112 a fost efectuat, astfel, de pe aplicatia e-Call, instalata pe bolidul milionarului. Aceasta aplicatie efectueaza automat apel gratuit catre numarul de urgenta 112, in cazul in care vehiculul este implicat intr-un accident rutier cu un impact mai puternic.

La data de 18 octombrie a.c., ora 23.50, Politia Municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost sesizata, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul ca, pe strada Traian 133-135, s-a produs un accident rutier.

La fata locului s-au deplasat politistii din cadrul Biroului Rutier, care, in urma verificarilor efectuate, au stabilit ca un barbat, de 50 de ani, din Drobeta-Turnu Severin, in timp ce conducea un autoturism pe strada Traian, la intersectia cu strada Smardan, nu ar fi acordat prioritate de trecere si ar fi intrat in coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un barbat, de 24 de ani, din aceeasi localitate.

Din accident au rezultat doar pagube materiale. Cei doi conducatori auto au fost testati cu aparatul alcooltest, barbatul de 50 de ani avand o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicala, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, in vederea recoltarii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

In cauza, a fost intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, a transmis IPJ Mehedinti. (V.E.)

Leave a Reply