Traficanti de droguri de mare risc din Timis, saltati de mascati la primele ore ale diminetii. Marfa era cumparata online, prin intermediul DarkNet

O grupare infractionala din Timis care cumpara droguri din Olanda si Germania, prin intermediul DarkNet, pe care le introducea in tara cu ajutorul unei firme de coletarie, a fost destructurata de procurorii antimafia.


Nu mai putin de 18 perchezitii domiciliare au loc, miercuri dimineata, in judetul Timis, la membrii acestei grupari infractionale organizate implicate in traficul intern si international de droguri de risc si mare risc, dar si de substante cu efecte psihoactive, urmand ca 21 persoane sa fie conduse la audieri.

”La data de 19.10.2022, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara, impreuna politisti din cadrul BCCO Timisoara, efectueaza 18 perchezitii domiciliare pe raza judetului Timis la membrii unei grupari infractionale organizate implicate in traficul intern si international de droguri de risc si mare risc, dar si substante cu efecte psihoactive, urmand a fi puse in executare un numar de 21 mandate de aducere”, informeaza un comunicat al DIICOT.

In cauza s-a retinut ca, incepand cu anul 2020, mai multe persoane au pus bazele unui grup infractional organizat, care a avut ca scop comiterea infractiunilor de trafic intern si international de droguri de risc si mare risc, precum si efectuarea de operatiuni cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive.

La aceasta grupare, au aderat, de-a lungul timpului, si alte persoane. Principala modalitate de aprovizionare cu droguri a gruparii a constat in plasarea de comenzi prin intermediul DarkNet si prin expedierea unor pachete prin intermediul unor firme de coletarie, in special din Olanda si Germania, pe parcursul cercetarilor reusindu-se documentarea unor transporturi de droguri sau substante cu efecte psihoactive de ordinul kilogramelor, realizate prin intermediul coletelor si a trimiterilor postale, arata sursa citata. ‘

‘Distributia stradala a drogurilor a fost atent monitorizata de liderii gruparii, dar si de anumiti membri marcanti ai lumii interlope din Timisoara, care apelau inclusiv la actiuni violente sau amenintari adresate dealerilor stradali sau altor persoane care intentionau sa patrunda pe piata ilicita a drogurilor. Actele de violenta si amenintare au fost utilizate de grupare si pentru recuperarea datoriilor”, precizeaza DIICOT.

Actiunea beneficiaza de sprijinul politistilor din cadrul BCCO Timisoara, SCCO Caras-Severin, SCCO Arad si IPJ Timis, precum si al jandarmilor din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile ”Glad Voievod” Timisoara si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Timis. (V.E.)

Leave a Reply