SOC! Simona Halep a fost depistata pozitiv la controlul antidoping de la US Open si a fost suspendata provizoriu din orice competitie de tenis

Simona Halep a fost suspendata provizoriu de Agentia Internationala de Integritate in Tenis dupa un test pozitiv la o substanta interzisa. Jucatoarea a anuntat pe Instagram ca a fost testata pozitiv la un control antidoping la substanta roxadustat. Potrivit agentiei, este vorba despre un test pozitiv de la US Open, turneu din care Simona Halep a fost eliminata inca din primul tur de catre ucraineanca Daria Snigur.


Agentia Internationala de Integritate in Tenis (ITIA) a confirmat ca Simona Halep, o jucatoare de tenis din Romania, in varsta de 31 de ani, a fost suspendata provizoriu in temeiul articolului 7.12.1 din Programul antidoping din 2022 (TADP).

ITIA a trimis jucatoarei o notificare cu privire la o incalcare a regulilor anti-doping la 7 octombrie 2022, in conformitate cu articolul 2.1 din Program (prezenta unei substante interzise) si/sau articolul 2.2 (utilizarea unei substante interzise).

Halep a furnizat un esantion in timp ce a concurat la US Open in august 2022. Esantionul a fost impartit in probele A si B, iar analiza ulterioara a constatat ca esantionul A continea FG-4592 (Roxadustat), care este o substanta interzisa inclusa in Lista interzisa a Agentiei Mondiale Antidoping (WADA) din 2022. Rezultatele analitice adverse pentru substantele nespecificate implica o suspendare provizorie obligatorie”, spune in comunicatul Agentiei Internationale de Integritate in Tenis.

Astazi incepe cel mai greu meci al vietii mele. Am fost depistata pozitiv pentru o substanta numita Roxadustat, intr-o cantitate extrem de mica, este cel mai mare soc din viata mea. In toata carierea mea, ideea de a trisa nu mi-a trecut niciodata prin cap, si este impotriva tuturor valorilor in care cred. Ma confrunt cu o situatie injusta si ma simt confuza si tradata.

Ma voi lupta pana la final sa demonstrez ca niciodata nu am folosit cu stiinta substante interzise si am incredere ca mai devreme sau mai tarziu se va afla adevarul. Nu este despre bani sau titluri, este despre onoare si despre povestea de dragoste pe care o am cu tenisul de 25 de ani”, a scris Simona Halep pe Instagram. (C.R.)

Leave a Reply