Tehnici de parasutare, masini de lupta si un minipoligon de cercetare, expuse in Iulius Town Timisoata, de Ziua Armatei (P)

In acest weekend, in Iulius Gardens se va sarbatori Ziua Armatei Romaniei, iar cadrele militare au pregatit mai multe activitati interactive pentru public, printre care un minipoligon de cercetare, concerte de fanfara, prezentarea unei masini de lupta si foto cornere pentru imagini simpatice.


Sarbatorita in fiecare an pe 25 octombrie, Ziua Armatei Romaniei este prilej pentru reprezentantii Brigazii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” Timisoara sa vina mai aproape de public pentru a face mai bine cunoscuta profesia si activitatea de cadru militar.

Astfel, sambata si duminica, in intervalul orar 10 – 20, timisorenii sunt asteptati in ansamblul Iulius Town sa participe la expozitii, concerte de fanfara, sa admire tinutele militare si sa se fotografieze la foto cornerele tematice.

In ambele zile, Fanfara Militara a Brigazii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” va avea mai multe reprezentatii si va defila prin Iulius Gardens si in Iulius Mall, in intervalul orar 12 – 20.

In parc, la minipoligonul de cercetare instalat aici, timisorenii vor vedea mijloace de protectie balistica, echipamente si tehnici de supravietuire, dar si tehnici de lupta. Salturile cu parasuta ii fascineaza si tenteaza pe multi, insa cate persoane stiu ce presupun mai exact? Profesionistii prezenti la standul din Iulius Gardens le vor arata curiosilor toti pasii din tehnica de parasutare.

La cele doua foto cornere tematice amenajate langa Centrul Info si in zona Lake Plaza, vizitatorii se pot distra pozandu-se in articole de uniforma militara, precum veste de protectie, casca de pilot si alte echipamente specifice. Totodata, au ocazia sa vada de aproape cum arata o masina de lupta, aceasta fiind expusa la standul pregatit de Fortele pentru Operatii Speciale.

In plus, in zona @Fabrik, in ambele zile, de la ora 10, intr-un stand organizat de Spitalul Militar Timisoara va fi prezentata oferta de asistenta medicala a spitalului.

Toti cei interesati de o cariera militara vor afla mai multe amanunte de la punctul de informare cu prezentarea ofertei educationale a Ministerului Apararii Nationale, situat la etajul Iulius Mall, in zona Intersport, dar si de la standul Fortelor pentru Operatii Speciale din Iulius Gardens. (I.P.)

Leave a Reply