PREMIERA! Un canton din Elvetia a adoptat sistemul de plati in criptomonede! Se accepta Bitcoin si Tether inclusiv la McDonald’s

Lantul global de fast-food McDonald’s anunta ca accepta Bitcoin (BTC) ca metoda de plata in orasul Lugano, cu 63.000 de locuitori, din regiunea de limba italiana a Elvetiei. Localitatea devine astfel un „hotspot” pentru adoptarea criptomonedelor in Europa de Vest, scrie CoinTelegraph.


Primele imagini cu clientii care comanda meniurile McDonald’s de la chioscul digital al lantului de fast-food, platind in Bitcoin cu ajutorul unei aplicatii mobile au fost incarcate pe Twitter de Bitcoin Magazine pe 3 octombrie.

Logo-ul Tether (USDT) ar putea fi vazut in continuare, la fel si simbolul Bitcoin de pe bancomat, ceea ce nu este surprinzator, deoarece, in martie 2022, orasul Lugano a anuntat ca va accepta Bitcoin, Tether si tokenul LVGA ca mijloc de plata legal.

Localitatea elvetiana a semnat in martie un memorandum de intelegere cu Tether Operations Limited, lansand asa-numitul „Plan B”. Conform acestui plan, Tether a creat doua fonduri – primul este un fond de investitii de 106 milioane de dolari, echivalentul a 100 de milioane de franci elvetieni pentru startup-uri cripto, iar al doilea este de aproximativ 3 milioane de dolari (3 milioane de franci elvetieni). Initiativa isi propune sa incurajeze adoptarea criptomonedelor in circuitul comercial al orasului.

Pe langa faptul ca le permite locuitorilor din Lugano sa-si plateasca taxele folosind criptomonede, proiectul va extinde platile la biletele de parcare, serviciile publice si taxele de scolarizare pentru studenti. De asemenea, se asteapta ca peste 200 de magazine si intreprinderi din zona sa accepte plati cripto pentru bunuri si servicii.

Paolo Ardoino, director de tehnologie al Tether si Bitfinex, a declarat pentru CoinTelegraph ca Planul B „merge grozav”, anuntand un curs de doua saptamani despre blockchain si criptomonede, care a avut loc in oras.

In septembrie 2021, El Salvador a devenit prima tara din lume care a permis utilizarea Bitcoin ca mijloc de plata legal. De atunci, McDonald’s accepta Bitcoin la toate cele 19 puncte de vanzare din tara. (R.G.)

Leave a Reply