Scandalul Smartfit a ajuns din nou pe rolul Curtii de Apel Timisoara! Unul dintre judecatorii din completul A2, incompatibil sa se mai pronunte in acest litigiu

Scandalul intre actionarii firmei Smart Fitness Studio SRL Timisoara, cel mai mare operator de fitness din vestul tarii, care administreaza trei sali de forta sub brandul Smartfit, a ajuns din nou pe rolul Curtii de Apel Timisoara, dupa un verdict halucinant al Tribunalului Timis.


Potrivit sentintei civile 107/2022, pronuntata de completul condus de judecatoarea Alina Roxana Timpea, in 24.02.2022, actionarul majoritar al societatii comerciale care controleaza cele trei sali de fitness, Sorban Cosmin Petru, care detine 60% din afacere, a fost exclus din firma.

„Dispune excluderea asociatului Sorban Cosmin Petru din cadrul Smart Fitness Studio SRL, urmand ca societatea sa continue activitatea sub forma societatii cu raspundere limitata cu asociat unic, respectiv asociatul Irimescu Silvia”, se mentioneaza in sentinta dura a Tribunalului Timis, a carei „greutate” a fost atat de mare, incat a putut fi motivata doar in aproape sase luni.

Motivul pentru care Sorban Cosmin Petru, intreprinzatorul privat care apus pe picioare o afacere de cateva milioane de euro, si-a pierdut calitatea de actionar in propria firma, in acceptiunea judecatoarei de la Tribunalul Timis, tine de „refuzul sistematic de a asigura accesul acesteia (Irimescu Silvia n.r.) la documentele contabile ale societatii, in general, si la contractele de creditare in special”.

Asadar, actionarul minoritar, care si-a deschis o alta sala de fitness in Timisoara, NextFit, cu care-si concureaza asociatul din Smartfit, ar trebui sa aiba acces la toate datele contabile ale Smart Fitness Studio SRL Timisoara, tocmai pentru a-si regla comportamentul dusmanos, in tentativa de a-si falimenta vechiul tovaras de drum.

„Sentinta Tribunalului Timis m-a lasat fara cuvinte, nu stiu ce as mai putea spune. Dupa toate problemele financiare din cei doi ani de pandemie, cu salile inchise, cand sa ne revenim si sa ne punem pe picioare, vine o instanta de judecata sa ne dea peste cap toate planurile de relansare.

Nu conteaza ca asociatul meu din acte, care nu s-a mai ocupat de business inca dinainte de izbucnirea pandemiei, si-a deschis o alta sala de fitness, cu care, practic, isi concureaza propria afacere, important – in opinia judecatoarei – este faptul ca nu are acces la datele economice, la contracte, la strategia noastra pe urmatorii ani”, ne-a declarat intreprinzatorul Cosmin Sorban.

Revenirea litigiului dintre cei doi actionari ai Smart Fitness Studio SRL pe rolul Curtii de Apel Timisoara, cu un prim termen in 24.10.2022, aduce si o problema de incompatibilitate pentru unul dintre membrii completului de judecata A2 din cadrul Sectiei II Civila, care urmeaza sa solutioneze acest dosar in apel.

Mai exact, pentru judecatoarea Anca Buta, care a avut calitatea de presedinte al completului care a pronuntat o decizie favorabila uneia dintre cele doua parti in dosarul nr. 1100/30/2019 al Curti de Apel Timisoara.

“Admite apelul declarat de reclamanta Irimescu Silvia impotriva sentintei civile nr.388/23 aprilie 2019 pronuntata de Tribunalul Timis in dosar nr. 1100/30/2019. Dispune suspendarea provizorie din functie a paratului Sorban Cosmin Petru, administrator al paratei SOC. COM. SMART FITNESS STUDIO SRL pana la solutionarea definitiva a dosarului nr. 9287/30/2017, inregistrat pe rolul Tribunalului Timis, in data de 17 noiembrie 2017, avand ca obiect excludere asociat si revocare administrator”, a decis completul condus de Anca Buta in urma cu trei ani.

Aceste circumstante atrag incompatibilitatea judecatorului, conform prevederilor art. 42 alin. (1), pct. 13, din Codul de procedura civila, intrucat lasa sa se intrevada opinia sa cu privire la solutia ce va fi pronuntata.

Asadar, la termenul de maine, este de asteptat o declaratie de abtinere din partea judecatoarei Anca Buta si repartizarea unui alt judecator in completul A2, alaturi de  judecatoarea Oana Sanda Avramescu, pentru solutionarea apelului in dosarul 9287/30/2017, daca se doreste garantia unei instante independente, impartiale si stabilita de lege. Deocamdata, asociatul minoritar Silvia Irimescu nu a putut fi contactata pentru a-si spune opinia despre acest subiect. Vom reveni… (G.I.)

 

Leave a Reply