31 de avocati din Baroul Timis vor tine ore de educatie juridica la scolile si liceele din judet. Proiectul initiat de UNBR, o “manusa” aruncata Ministerului Educatiei pentru modificarea programei scolare

Avocatii din Baroul Timis inscrisi in Programul “Fii avocat in scoala ta” (FAST) au participat, astazi, la lansarea editiei a II-a a programului de educatie juridica in scolile din Romania initiat de UNBR.


La eveniment au participat Sergiu Stanila, decanul Baroului Timis, coordonatorul Programului FAST, Cezar Obarsie, coordonator FAST, dar si peste 30 de membri ai baroului care s-au oferit voluntari pentru a sustine ore de educatie juridica in 128 de scoli din Timis.

Inspectoratul Scolar Judetean Timis a fost reprezentat de Simona Bejan, inspector scolar general adjunct, si Mihai Filip, inspector scolar.

“Este o initiativa foarte buna. Suntem alaturi de avocatii Baroului Timis pentru implementarea celei de-a doua editii si suntem foarte bucurosi ca vom face parte din acest proiect”, a declarat Simona Bejan, laudand initiativa UNBR, in timp ce decanul Baroului Timis si-a exprimat nadejdea ca educatia juridica va deveni o materie in programa scolara.

“Efectele acestui proiect asumat cu succes de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania se vor vedea peste cateva zeci de ani, pentru ca abia atunci cand vom avea o conduita continua vom putea si avea pretentii ca efectele muncii noastre sa se vada.

Pana una alta, avocatii din Romania isi vor continua misiunea pe care si-au asumat-o voluntar, cu foarte mult entuziasm, si vor contribui la educatia copiilor nostri”, a precizat Sergiu Stanila.

Temele celui de-al II-lea modul al programului – „De la drepturi si libertati la infractiuni in mediul online”, „Eu, proprietatea si banii. Drepturi si obligatii”, „Drepturile si obligatiile mele de zi cu zi” – au fost trasate de departamentul de educatie juridica din cadrul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, insa decanul Baroului Timis a informat asistenta ca avocatii care au devenit profesori in cadrul acestui program sunt liberi sa isi gestioneze orele de predare la scoala asa cum considera de cuviinta. (G.I.)

Sursa foto: Opinia Timisoarei

Leave a Reply