Primul stat NATO lovit de rachete rusesti! Doua explozii au avut loc in regiunea Przewodow, lovind o ferma si ucigand doua persoane

Doua persoane au fost ucise in Polonia de rachete rusesti care au cazut pe teritoriul acestei tari membre NATO, a declarat un oficial de rang inalt din cadrul serviciilor secrete americane, anunta ”The Guardian”.


Exploziile ar fi avut loc la granita Poloniei cu Ucraina, dupa ce Rusia a bombardat masiv, marti, Ucraina, inclusiv la Liov, oras aflat in apropierea frontierei cu Polonia.

Rachetele ar fi lovit o ferma, relateaza si CNN, care spune ca nu este clar de unde au venit proiectilele.

Presa poloneza a prezentat o imagine a unui impact adanc in sol si a unui vehicul agricol rasturnat la fata locului, in apropiere de orasul Przewodow. Potrivit Radio Zet, pompierii ar fi confirmat ca au fost doua explozii in regiunea Przewodow. Potrivit aceleiasi surse, doua avioane militare ar fi decolat apoi de pe aeroportul Tomaszów Lubelski, dar Radio Zet precizeaza ca acestea sunt informatii neoficiale

Premierul polonez a convocat o reuniune urgenta a Comitetului pentru Securitate Nationala si Aparare, dar nu au fost furnizate motivele pentru care a fost convocat acest organism care ia decizii legate de securitatea nationala.

In acelasi timp, guvernul polonez a cerut presei sa nu publice informatii neconfirmate.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a convocat si el Consiliul de Securitate al tarii.

Ministerului de Externe din Estonia spune ca are consultari pe aceasta tema cu Polonia si alti aliati, vestile care vin din Polonia fiind „extrem de ingrijoratoare”.

„Estonia este pregatita sa apere fiecare centimetru din teritoriul NATO. Suntem pe deplin solidari cu aliatul nostru apropiat Polonia”, afirma MAE eston..

Potrivit AFP, Pentagonul verifica informatiile referitoare la rachetele care ar fi cazut in Polonia.

Pentagonul nu poate confirma ca rachetele care ar fi lovit teritoriul Poloniei apartin armatei ruse. „Nu avem nicio informatie in acest moment care sa corroboreze aceste raportari”, a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Aparare, generalul de brigada Pat Ryder. (I.P.)

Leave a Reply