Parcul Craciunului, organizat si anul acesta de Consiliul Judetean Timis in locatia pitoreasca oferita de Muzeul Satului Banatean

Luna decembrie ne va gasi din nou impreuna, la Muzeul Satului Banatean din Timisoara. Din 6 decembrie 2022, pe parcursul a 22 de zile, Muzeul Satului Banatean din Timisoara va fi locul de poveste cu obiecte supradimensionate, braduti zburatori si butaforii 3D.


Cultura si arta au un rol esential in pastrarea sentimentului de apartenenta la comunitate, astfel ca Parcul Craciunului va pune accent pe implicarea activa a artistilor, artizanilor si a operatorilor culturali din zona de vest a tarii. Vizitatorilor li se pregatesc experiente senzoriale si vizuale surprinzatoare, menite sa transforme Muzeul Satului intr-un loc idilic.

Simbolul principal al Parcului Craciunului va fi steaua, reprezentand lumina si calauzind vizitatorii prin povestea Parcului. Atmosfera de sarbatoare va fi completata de un iglu de mari dimensiuni, in interiorul caruia vor avea loc o serie de spectacole, concerte si show-uri cu efecte speciale dedicate publicului, indiferent de varsta. Copiii vor avea parte de spectacole de teatru, ateliere creative si de mestesugarit.

Punct central si in editia de anul trecut, patinoarul va avea 500 de mp si va fi accesibil atat copiilor, cat si adultilor, in mod gratuit.

Parcul Craciunului va cuprinde si o calatorie prin lumea culinara, pentru ca se vor imbina, cu gust si aroma de sarbatori, oferta de mancare traditionala cu bucataria actuala. Casutele vor deservi artizanilor care vor expune produsele lucrate de mana, in tema sarbatorilor de iarna.

In cadrul programului vor fi incluse momente artistice si activitati realizate de institutiile de cultura finantate de Consiliul Judetean Timis: Biblioteca Judeteana Timis „Sorin Titel”, Muzeul National al Banatului, Muzeul National de Arta Timisoara, Teatrul pentru Copii si Tineret „Merlin” si Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis.

Accesul in incinta Parcului Craciunului este liber, toate activitatile si atractiile fiind gratuite.

Programul este de luni pana duminica, in intervalul orar 17 – 22.

Detalii despre program gasiti pe pagina de Facebook, Parcul Craciunului.

(Impact Press)

Leave a Reply