SOCUL Campionatului Mondial din Qatar! Arabia Saudita invinge Argentina lui Messi, scor 2-1, golurile castigatorilor fiind marcate doar in 5 minute

Una dintre cele mai mari surprize din istoria campionatelor mondiale de fotbal s-a produs, azi, in fata a peste 80.000 de spectatori, pe arena Lusail din Qatar. Arabia Saudita a invins-o pe Argentina, in grupa C de la Campionatul Mondial, scor 2-1, si a provocat astfel una dintre cele mai mari surprize din istoria competitiei.


Argentina a deschis scorul in urma unui penalty acordat usor, la interventia VAR, dupa ce arbitrul central sloven Slavko Vinčić a revazut faza pe monitorul de la marginea terenului. In primele 35 de minute ale meciului, Argentina a mai avut 3 goluri anulate, toate pe motiv de ofsaid. Ghinionisti au fost Lionel Messi si Lautaro Martinez, in doua randuri.

Arabia Saudita a marcat prin Al Shehri S., in minutul 53. Sauditii si-au dublat avantajul, cinci minute mai tarziu, prin Al Dawsari S. Pentru acest meci s-au jucat nu mai putin de 14 minute de prelungire. Organizatorii sustin ca 88.012 de oameni au fost in tribune, desi capacitatea oficiala a stadionului-gazda, Lusail, este de 80.000 de locuri.

Argentina este dubla-campioana mondiala, cu titluri in 1978 si 1986. Arabia Saudita nu a trecut niciodata de faza optimilor, unde a ajuns in 1994.

Argentina e una dintre marile favorite ale competitiei din Qatar. Ultimul Mondial al lui Leo Messi, la 35 de ani, poate fi si cel al triumfului echipei sale. Ar fi primul pentru Messi, la 36 de ani de la succesul unui alt argentinian legendar. 1986, Diego Maradona.

In celalalt meci din Grupa C, de la ora 18, Polonia lui Robert Lewandowski intalneste Mexicul, intr-un meci extrem de important pentru soarta grupei. (Carla Radulescu)

Leave a Reply