Preotului Calistrat cere iertare crestina, dupa lovirea unei enoriase la Manastirea Vladiceni. ”Scuzele nu folosesc la nimic, trebuie sa multumim Domnului si pentru ocara”

Parintele Calistrat a postat un mesaj pe conturile de socializare prin care isi cere iertare pentru fapta de lovire a enoriasei in curtea Manastirii Vladiceni, dar si pentru evenimentul violent in care a fost implicat un calugar.


”Dupa prima saptamana de post al bucuriei, am putut strabate cu mintea printre avalansele de insulte care de care mai dure si mai patimase.

Cuvinte grele, replici dure, tot felul de confectii verbale rautacioase izvorate din prisosul unor inimi pline de dreptate, justitie, adevar, sau pareri bine construite in ceea ce priveste o fapta negheoba savarsita la un moment de neatentie si neluare aminte. Un moment in care sigur Duhul Sfant pleaca de la om, cum mi s-a intamplat si mie”, a spus pr. Calistrat in deschiderea mesajului sau.

Preotul si-a cerut scuze pentru faptele sale cand a lovit o enoriasa in curtea manastirii si o numeste intai ”manifestarea mea infantila si nedemna”, spunand imediat ca a fost facuta asupra unor enoriase ”cu un comportament nedemn de viata noastra crestina in Biserica”.

”Mai intai lui Dumnezeu si celor bine credinciosi le cer iertarea crestina, pentru ca le-am tulburat linistea postului, a sufletului si a mintii, prin proasta iesire din fire, si gestul brutal de rafuiala cu cele doua femei mici sufleteste si moral.

Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabila si demna de pedeapsa primita, atat din partea superiorilor, a publicului, a societatii consternate de un gest injust, pe fondul unor ambitii feminine, provocate in forma continua, instigand la dezordine in timpul slujbelor, insa raportate la persoana mea, omul iute si neatent in momentul nedorit, s-au petrecut cele stiute.

Nu sunt suparat, nici afectat, trebuie sa multumim Domnului si pentru ocara“, a mai spus preotul. (E.T.)

Leave a Reply