A incercat sa mituiasca un politist cu 200 de lei pentru a nu fi amendat in trafic! Vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, trimis in judecata pentru dare de mita

Procurorii DNA anunta, marti, trimiterea in judecata a lui Cezar-Costin Stancu, vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, acuzat ca ar fi incercat sa mituiasca cu 200 de lei un politist pentru a nu fi amendat in trafic.


Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului

Stancu Cezar-Costin, la data faptei vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie cu rang de subsecretar de stat, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de dare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

La data 01 septembrie 2022, in contextul efectuarii unui control privind respectarea normelor la regimul circulatiei pe drumurile publice, inculpatul Stancu Cezar-Costin a fost oprit in trafic de catre un echipaj de politie, ocazie cu care i-ar fi promis agentului constatator ca-l va „cinsti” pentru ca acesta sa nu-i aplice o amenda contraventionala pentru nerespectarea obligatiei de a avea asupra sa cartea de identitate si permisul de conducere.

Promisiunea s-ar fi materializat la scurt timp, inculpatul Stancu Cezar-Costin remitandu-i politistului suma de 200 lei, disimulata in interiorul unei polite de asigurare auto. In cauza au fost dispuse masuri asiguratorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza. (V.E.)

Leave a Reply