Jurnalistul Dragos Bota, revoltat ca Tribunalul Timis a banalizat dosarul posibilului atentat mafiot la viata sa. Doar un 1 de inchisoare pentru liderul interlop Lucian Boncu

Urmarit in permanenta de oameni care-l ameninta si-i vor raul, Dragos Bota, editorul publicatiei online Pressalert si colaborator al Antenei 3, a anuntat, ieri, ca va face apel impotriva sentintei Tribunalului Timis (nr. 579/2022 din 28.11.2022) pronuntata in dosarul 2394/30/2021, in care liderul interlop Lucian Boncu a fost trimis in judecata sub acuzatia ca ar fi pus la cale asasinarea sa.


Doar 1 an de inchisoare, pentru incercarea de a determina savarsirea unei infractiuni, si 2 ani de inchisoare pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Mai mult, instanta a respins ca inadmisibila actiunea civila formulata de partea civila Bota Dragos Cosmin. Adica, fara decontarea unor daune in cont…

Desi Tribunalul Timis a constatat ca ”inculpatul, pe fondul dorintei de razbunare pentru articolele de presa scrise de catre jurnalist, a conceput un plan in legatura cu comiterea unei infractiuni deosebit de grave, infractiunea de omor, dand dovada de o deosebita periculozitate si determinare, precum si un nivel redus de autocontrol al impulsurilor violent”, dupa cum se mentioneaza in motivarea sentintei, a apreciat ca „aplicarea unei pedepse cu inchisoarea in cuantum moderat este oportuna si proportionala cu gradul concret de pericol social al faptelor, fiind de natura sa constituie un mijloc de reeducare al inculpatului”.

Noua condamnare s-a contopit cu pedepsele pe care, in prezent, Lucian Boncu le ispaseste la Penitenciarul Oradea si, dupa socoteala finala, liderul interlop s-a ales cu un nou cuantum al perioadei pe care va trebui sa o petreaca in spatele gratiilor, respectiv 11 ani si o luna de inchisoare si o amenda penala de 6.000 de lei.

De asemenea, dupa ispasirea sau gratierea pedepselor, timp de 3 ani nu va avea voie sa se apropie la o distanta mai mica de 100 m de jurnalistul Dragos Bota.

Revoltat de sentinta instantei de fond, care se pare ca nu prea a dat greutate rechizitoriului procurorilor in care s-a elaborat planul privind impuscarea sa, Dragos Bota a anuntat ca va ataca Hotararea 579/2022 cu apel la instanta superioara si ca spera ca i se va face dreptate.

Reamintim ca jurnalistul timisorean nu este la prima incercare de a reclama un atentat mafiot la viata sa. In iunie 2016, oameni rai, posibil asasini platiti, au fost pe urmele sale si ale fotoreporterului Adrian Piclisan, insa operatiunea ar fi esuat.

Bilant pentru baietii care au umblat la roata stanga spate a Opel-ului meu – trei prezoane forfecate, al patrulea prezon slabit bine,al cincilea fara probleme. Ati estimat bine ca voi fi pe autostrada,dar ghinionul vostru e ca al patrulea prezon l-ati desfacut mai mult decat trebuia. Al doilea ghinion – nu am zburat la 130 km/h in parapet sau in vreun TIR. Sa duceti banii inapoi la contractori, care ar trebui sa creasca pretul de la 50.000 euro. Sunt ok si eu si Adrian Piclisan si mergem mai departe”, a dezvaluit Dragos Bota pe pagina sa de Facebook.

La vremea respectiva, incercarea de victimizare a fost persiflata de balerina Diana Pap, care, cu ironia-i fina a exclamat: “Hm, si doar le-am zis sa-l desfaca si pe al cincilea!”.

De asemenea, in 2 iunie 2018, incomodul presar a reclamat ca persoane necunoscute i-au dat foc la masina, deocamdata, politia nereusind sa dea de urma autorilor. Mai recent, corespondentul Antena 3 l-a denuntat la politie pe Ionut Nasleu, fostul sef de la Piete SA Timisoara, ca l-ar fi amenintat si santajat, pe el si pe fosta sa sotie, Iulia Ardelean, dosar in care fostul ofiter SRI a fost condamnat la 2 ani si opt luni de inchisoare si obligat la plata unor daune in valoare de 25.000 de euro. (G.I.)

Leave a Reply