Parcul Craciunului de la Muzeul Satului Timisoara isi deschide portile in 6 decembrie! „Va fi desprins parca din povestile de iarna”, promit organizatorii

Zeci de mii de luminite, obiecte supradimensionate, braduti zburatori si butaforii 3D incep sa prinda viata la Muzeul Satului Banatean din Timisoara. Bradul inalt, simbol al Craciunului, va fi desprins parca din povestile de iarna si deschide calea spre o lume magica, plina de surprize. Totul, in cadrul celei de-a doua editii a Parcului Craciunului.


In cadrul „Laboratorului Craciunului”, sub forma unui iglu de mari dimensiuni, copiii vor avea parte de spectacole de teatru, ateliere creative si de mestesugarit, toate in tema sarbatorilor de iarna. Teatrul „Merlin”, Muzeul National al Banatului si Muzeul National de Arta au pregatit o serie de ateliere pentru cei mici si mari. Acestia isi vor putea asterne imaginatia pe diferite materiale – hartie, ipsos sau panza. Mos Craciun va fi si el prezent, gata sa asculte si sa indeplineasca dorintele copiilor.

 

Patinoarul care va fi amplasat in inima Muzeului va avea 500 mp de gheata. Si de data aceasta, accesul va fi gratuit. În aer liber si totusi acoperit de arcada de lemn din fata scenei, patinoarul va fi decorat ca-n povesti, atmosfera fiind completata de acorduri de muzica si efecte speciale.

Casutele de pe Aleea Artizanilor vor deservi obiectelor lucrate manual in tema sarbatorilor de iarna, cu multe variante de cadouri si obiecte unicat realizate cu multa iscusinta de artizani si mestesugari priceputi.

O alta zona care va atrage atentia este cea cu specialitati de sezon, vin fiert si deserturi. Aroma preparatelor gustoase si de sezon, deserturile cu gust de scortisoara si alte specialitati vor incanta vizitatorii de orice varsta.

Accesul la Muzeul Satului Banatean se poate face fie folosind cursa regulata a STPT, fie autobuzul pus la dispozitia celor interesati, care va pleca de langa parcarea Modex din centrul Timisoarei.

Parcul Craciunului va fi deschis timp de trei saptamani, in perioada 06 – 27 decembrie, in intervalul orar 17 – 22.

Finantat de Consiliul Judetean Timis, evenimentul este o sarbatoare a comunitatii timisene la care si-au adus aportul sase institutii de cultura: Muzeul Satului Banatean Timisoara, Muzeul National al Banatului, Muzeul National de Arta Timisoara, Teatrul pentru Copii si Tineret „Merlin”, Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis, impreuna cu Biblioteca Judeteana Timis „Sorin Titel”. (I.P.)

NOTA: Detalii despre eveniment pot fi gasite pe www.parculcraciunului.ro.

Leave a Reply