USR-ista Aida Szilagyi a demisionat din Consiliul Local Timisoara, dupa ce instantele de judecata au decis ca politiciana a construit ilegal un bloc cu 9 apartamente

PNL Timis a solicitat, marti dimineata, in mod public, demisia consilierului local timisorean Aida Szilagy. Cererea vine la o zi dupa ce Curtea de Apel Timisoara a decis ca aceasta detine un imobil care a fost ridicat fara autorizatie de construire. De asemenea, liberalii cer si primarului Timisoarei, Dominic Fritz, sa emita o decizie de demolare a constructiei respective.


”In contextul deciziei Curtii de Apel Timisoara care arata ca doamna consilier Aida Szilagy detine un imobil in Timisoara construit fara autorizatie de construire, demisia dnei Szilagy a ramas singurul act de onoare admisibil. E o chestiune de morala si de onoare. Liberalii din Timis solicita, de asemenea, primarului Dominic Fritz sa emita cu celeritate decizia de demolare a constructiei ilegale”, a anuntat PNL Timis.

Pentru Alin Nica, seful PNL Timis, acest subiect este considerat o noua gafa politica a primarului Fritz si a colegilor sai de partid.

”Am pierdut demult numarul gafelor politice si administrative pe care Dominic Fritz si colegii sai de partid le tot produc si care inevitabil afecteaza grav imaginea orasului nostru. «Revolutia bunei guvernari» sau «Hotarati sa schimbam Romania» – doua dintre sloganurile USR – raman doar vorbe pe hartie? Legea trebuie sa fie lege pentru toti cetatenii, iar cei care se afla in serviciul public au, cu atat mai mult, datoria sa respecte normele si sa fie ei insisi modele de spirit civic”, a transmis presedintele PNL Timis, Alin Nica.

PNL Timis si PNL Timisoara au mai anuntat ca asteapta pozitia publica a primarului Dominic Fritz pe aceasta speta care pune, din nou, intr-o situatie jenanta administratia locala.

La scurt timp dupa anuntul PNL, Aida Szilagyi, consilier local USR, si-a anuntat retragerea din functia de consilier local.

”Aleg sa ma retrag din Consiliul Local in urma deciziei finale a instantei prin care sunt anulate autorizatiile de constructie emise pentru cladirea noastra, in anul 2008, respectiv  2017, fara alte implicatii.

Am intrat in politica pentru a-mi pune experienta si cunostintele in slujba comunitatii si pentru a contribui la un oras mai verde,  ceea ce am si facut in acesti doi ani de mandat.

Aleg sa las locul meu in Consiliul Local urmatorului coleg, fiindca nu doresc ca disputele generate in urma deciziei instantei, pe care o accept, sa afecteze munca importanta pe care colegii mei o depun in Consiliul Local si in administratie. A fost o onoare pentru mine sa slujesc comunitatii”, este anuntul facut, cu putin timp in urma, de Aida Szilagy. (Mara Ion)

Leave a Reply