Atentie, soferi! 1500 de politisti rutieri, dotati cu peste 300 de radare, vor supraveghea traficul pe sosele in minivacanta de Ziua Nationala a Romaniei

Mii de politisti vor asigura desfasurarea traficului in conditii de siguranta, dar si ordinea si linistea publica, in minivacanta de Ziua Nationala a Romaniei.


”Politia Romana va fi la datorie pentru ca intreaga comunitate sa se bucure, in siguranta, de sarbatorirea Sfantului Andrei si al zilei Nationale a Romaniei. In cele doua zile, politistii, impreuna cu reprezentantii celorlalte institutii ale Ministerului Afacerilor Interne, vor actiona in zona desfasurarii evenimentelor publice, pentru prevenirea faptelor antisociale si fluidizarea traficului rutier.

De asemenea, in perioada 29 noiembrie-5 decembrie 2022, Politia Romana va actiona pe doua paliere. Unul este cel de prevenire si descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale si de impunere ferma a legii. 

Folosind aproape 4.000 de autospeciale in medie, zilnic, aproape 8.200 de politisti vor actiona in teren. Peste 5.100 de politisti sunt de la structurile de Ordine publica, peste 1.500 sunt politisti de la Rutiera, 564 de la Transporturi si 983 sunt specialisti de la alte structuri. 

Politistii rutieri vor actiona pe caile de acces ce converg spre zonele de agrement, in punctele cu risc ridicat de accidente si la orele cu trafic intens pentru combaterea excesului de viteza, prevenirea accidentelor si blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea si controlul circulatiei pe principalele cai de comunicatii spre si dinspre statiunile turistice.

Pentru prevenirea accidentelor de circulatie grave si mentinerea unei atitudini prudente in trafic, politistii vor actiona cu aparat de radar in intreaga tara”, a declarat Dan Octavian, comisar sef Politie in Cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

”De Sfantul Andrei dar si de Ziua Nationala a Romaniei, efectivele de politie rutiera vor fi prezente pe principalele drumuri nationale, dar si pe cele secundare care converg catre acestea, pentru prevenirea accidentelor rutiere si combaterea cauzelor generatoare.

De asemenea, in aceasta perioada vor fi desfasurate activitati de fluidizare a traficului rutier, de indrumare a acestuia, dar si de control.

Dorim sa precizam ca pe drumurile publice din Romania vor actiona in fiecare zi in medie de 1.500 de politisti rutieri care vor fi dotati cu 300 de aparate radar dar si mijloace de depistare a conducatorului auto care consuma alcool si substante interzise. 

De asemenea, avand in vedere faptul ca ne aflam in perioada sezonului rece, recomandam conducatorilor auto prudenta, sa conduca cu viteza permanent adaptata conditiilor meteo rutiere, sa isi verifice starea anvelopelor dar si sistemul de climatizare pentru o mai buna vizibilitate in cazul in care apar precipitatii.

De asemenea, avand in vedere evenimentele desfasurate in aceasta perioada in spatiul public, recomandam tuturor participantilor la trafic sa respecte dispozitiile politistilor rutieri care fluidizeaza traficul rutier in zona evenimentului”, mai spune politia. (V.E.)

Leave a Reply