VIDEO Primarul german al Timisoarei ii indeamna pe cetatenii Suediei, Austriei si Olandei sa sustina intrarea tarii noastre in Spatiul Schengen. ”Romanii nu sunt europeni de mana a doua!”

Primarul municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a transmis un mesaj catre cetatenii din Suedia, Austria si Olanda in care ii indeamna sa le ceara guvernelor lor sa sustina intrarea Romaniei, Bulgariei si Croatiei in spatiul Schengen, el subliniind ca „este timpul ca Europa sa devina una” si ca „romanii nu sunt europeni de mana a doua”.


Acum doi ani, Timisoara a daramat o bariera si m-a ales primar al ei, un cetatean al UE fara cetatenie romana. Acum este randul Europei sa doboare bariera Schengen.

Pe 8 decembrie, UE va vota daca Romania va intra in spatiul Schengen. Aproape toate tarile UE si-au exprimat sprijinul, dar guvernele Suediei, Austriei si Olandei inca blocheaza decizia. Este timpul ca Europa sa devina una.

Romanii nu sunt europeni de mana a doua. Va rog sa spuneti guvernului dumneavoastra ca sustineti o singura Europa si aderarea Romaniei, Bulgariei si Croatiei la spatiul Schengen”, le transmite primarul Dominic Fritz cetatenilor din cele trei tari, intr-un mesaj video in limba engleza.

Totodata, primarul Fritz aminteste ca Timisoara va fi anul viitor Capitala Europeana a Culturii le cere suedezilor, austriecilor si olandezilor sa distribuie mesajul sau pentru ca in 2023 sa poata veni sa viziteze Timisoara fara a mai fi necesar sa isi prezinte actul de identitate la granita.

„Anul viitor, vom fi Capitala Europeana a Culturii. Aici, la Timisoara, este Europa! Asteptam sa va primim la noi in 2023 fara sa mai fie nevoie sa aratati buletinul la granita”, spune Dominic Fritz, in conditiile in care una din misiunile programului Capitala Europeana a Culturii este de a creste sentimentul de apartenenta al cetatenilor europeni la un spatiu cultural comun. (Mara Ion)

Leave a Reply