Dosarele X! Un sofer oprit pe DN1 a fost testat cu o alcoolemie de 1,78 mg/l, desi probele de sange au demonstrat ca acesta nu a consumat deloc alcool

Un sofer care a folosit un spray de gura a fost depistat pe DN 1, la Sinaia, cu o alcoolemie de 1,78 mg/l alcool pur in aerul expirat, valoarea aceasta fiind insa infirmata prin intermediul analizelor de sange. Conform datelor comunicate, luni, de Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Prahova, politistii din Sinaia au oprit pentru control, in seara zilei de 15 noiembrie, un autoturism condus de un barbat de 36 de ani, din oras.


Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat 1,78 mg/l alcool pur in aerul expirat. In aceste conditii, intrucat rezultatul a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, politistii au condus barbatul in cauza la o unitate medicala unde, cu acordul acestuia, i-au fost recoltate doua mostre biologice de sange.

In cauza, a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul sub influenta alcoolului. “La data de 22 noiembrie a.c., rezultatele analizelor probelor de sange au indicat 0,00 g/l. Avand in vedere aceste aspecte, dosarul in cauza a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Sinaia, cu solutie procedurala”, a transmis IJP, potrivit Agerpres.

Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, ca soferul in cauza a folosit, inaintea efectuarii alcool testului, un spray de gura care continea alcool, acesta fiind motivul care a condus la acel rezultat al alcoolemiei. (V.E.)

Leave a Reply