Pilotul de curse lasat fara permis de rutieristul Valer Kovacs a dat Politia Romana in judecata. VEZI care este sentinta instantei de fond

Pilotul de curse din Austria care a fost lasat fara permis si amendat de politistul Valer Kovacs dupa, pe autostrada A1, in judetul Timis, dupa ce a fost prins cu o viteza de 230 de km/h, a fost nemultumit de sanctiunile primite si a dat in judecata Politia Romana.


Totul s-a petrecut, in vara acestui an, iar la momentul respectiv, Politia Romana anunta pe pagina de Facebook a institutiei ca un austriac care circula cu un Ferrari pe autostrada A1, sensul de mers Lugoj – Deva, a fost prins in apropierea localitatii Margina, din judetul Timis, cu viteza de 230 km/h.

”La data de 26.07.2022, politistii din cadrul Brigazii de Politie Autostrazi A1 Deva – Nadlac au depistat in trafic, pe A1, la km 431, calea 2, sensul de mers Lugoj – Deva, in apropierea localitatii Margina, din judetul Timis, un barbat de 46 ani, care ar fi condus un autoturism cu viteza de 230 km/h, pe un sector de drum limitat la 130 km/h.

Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu suma de 1.305 lei, fiindu-i aplicata si masura complementara a suspendarii dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 120 de zile, eliberandu-i-se o dovada fara drept de circulatie”, au transmis autoritatile politienesti.

Soferul a ramas fara permis pentru 120 de zile si a fost amendat cu 1.305 lei. Ulterior, Valer Kovacs care l-a lasat pe austriacul cu Ferrari fara permis a postat pe Facebook mai multe fotografii in care apare alaturi de soferul vitezoman.

„Ieri am intalnit prin luneta radarului un pilot de curse din Austria cu un Ferrari ce dezvolta 700cp si se deplasa cu 230km/h. Un om obisnuit cu viteze astronomice, din pacate legea este lege pentru toata lumea, indiferent de meserie sau situatie.

I-am explicat pericolele la care se expune, a inteles mesajul meu si l-am rugat pe viitor sa nu mai confunde autostrada cu circuitul de curse.

La final ne-am oferit o strangere de mana in semn de respect reciproc. Asa cum v-am promis, voi face cate o poza cu fiecare dintre voi, care doriti acest lucru, indiferent de situatie. Protejati viata”, este mesajul postat de Valer Kovacs pe contul sau de Facebook.

Judecatorii romani au confirmat ca masurile luate de agentii rutieri sunt corecte, insa austriacul are posibilitatea de a ataca sentinta magistratilor. (G.I.)

Leave a Reply