VIDEO Alarma de incendiul la Spitalul de Copii din Timisoara. A fost activat Planul Rosu de Interventie si evacuati aproape 100 de copii si adulti

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Timis au intervenit, sambata dimineata, la Spitalul de Copii “Louis Turcanu” din Timisoara, in urma degajarii de fum de la un aparat RMN.


La locul evenimentului au fost trimise forte si mijloace din cadrul Detasamentelor 1 si 2 Timisoara, o autospeciala de prima interventie si comanda, trei autospeciale de stingere, cate doua autoscari mecanice, autospeciale de transport personal si victime multiple, doua ambulante SMURD, cu 28 de subofiteri.

Din cauza situatiei operative riscante, a fost activat Planul Rosu de Interventie.

“Am fost solicitati sa intervenim in urma unei degajari de fum la Spitalul ‘Louis Turcanu’, sectia Pediatrie. In urma recunoasterii, fumul provenea de la aparatul de RMN situat la parterul cladirii; nu au fost persoane ranite sau intoxicate cu fum. Incepand cu ora 7,45 a fost activat Planul Rosu de Interventie. Din fericire, nicio persoana nu a necesitat ingrijiri medicale”, a comunicat purtatorul de cuvant al ISU Timis, Elena Megherea.

Nu au fost inregistrate victime, insa a fost necesara evacuarea a 46 de copii si 42 de adulti, care au fost relocati intr-o alta cladire. „Dupa efectuarea recunoasterii, s-a constatat ca erau evacuari de heliu, provenit de la instalatia de racire a unui aparat RMN, situat la parterul cladirii”, a transmis ISU Timis, la finalul misiunii. La ora 8,20, Planul Rosu de interventie a fost dezactivat. (V.E.)

Leave a Reply