Celebrul violonist ANDRÉ RIEU stabileste un nou record! Patru concerte consecutive in Romania, pe scena BT-Arena din Cluj-Napoca

Concertele maestrului André Rieu in Romania manifesta o atractie deosebita pentru publicul din tara noastra si atrag, de asemenea, turisti veniti din toate colturile lumii. La numai o luna de zile de la punerea biletelor in vanzare pentru cea de-a treia reprezentatie a concertului din Cluj, celebrul artist stabileste un nou record pe piata concertelor din tara noastra si anunta ca va sustine 4 concerte consecutive, ultima reprezentatie fiind programata chiar de Ziua Martisorului.


Astfel, André Rieu insotit de cei 60 de muzicieni ai orchestrei Johann Strauss Orchestra va urca pe scena din inima Ardealului pe 1,2,3 si 4 martie 2023 pentru a le darui tuturor romanilor un martisor muzical de neuitat.

Biletele vor fi disponibile, incepand de joi, 8 decembrie, ora 11, si vor putea fi achizitionate exclusiv din reteaua Eventim.ro.

Concertele romantice si vesele ale lui André Rieu includ piese clasice emotionante, valsuri, muzica de film si opera, dar si melodii pop, interpretate alaturi de cea mai mare orchestra privata din lume, Johann Strauss Orchestra.

Pe muzica lui André Rieu mii de spectatori prezenti pe stadioane au vibrat si s-au leganat pe valsul lui Dmitri Shostakovich, pe durata pauzelor mai multor meciuri de fotbal jucate in Liga Campionilor, iar turneele sale mondiale ajung la peste jumatate de milion de oameni in fiecare an.

In 2015, artistul a sustinut 7 concerte sold-out, in Piata Constitutiei din Capitala, loc numit de artist ca fiind „Centrul Universului”. Atunci, celebrul violonist a fost aplaudat de peste 85.000 de spectatori veniti din toata tara si nu numai. André Rieu a scris o pagina inportanta in istoria concertelor din Romania, fiind catalogat „cel mai amplu eveniment concertistic al anului 2015″.

Lucrurile extraordinare nu au incetat sa vina din partea marelui artist. A fost alaturi  de suferinta romanilor in urma tragediei din Clubul Colectiv, si a daruit, in semn de solidaritate, ceea ce avea mai de pret: MUZICA. DVD-ul concertului „Live in Bucharest” a adunat din vanzari 150.000 de euro, bani pe care i-a donat in totalitate victimelor.

Au urmat alte doua concerte sold-out in 2016, in aceeasi locatie, cu peste 25.000 de spectatori, iar in 2019, cu putin timp inainte de pandemie, publicul din Cluj-Napoca a luat cu asalt cunoscuta sala BT Arena, epuizand toate biletele.

André Rieu este pur si simplu un fenomen muzical ca nimeni altul, un adevarat rege al romantismului, care a vandut peste 40 de milioane de CD-uri si DVD-uri si a fost de 30 de ori pe pozitia nr. 1 in topurile din intreaga lume. Impreuna cu Johann Strauss Orchestra, alcatuita din 60 de muzicieni (cea mai mare orchestra privata din lume), André a creat o renastere globala a muzicii de vals, punand in scena spectacole extravagante pe masura.

Artistul detine un palmares impresionant: are peste 480 de premii de platina, trei premii Classical Brit pentru „Albumul anului” si miliarde de vizionari pe YouTube. André este unul dintre cei mai mari artisti solo masculini in turneu din lume. In fiecare an, spectacolele sale live atrag peste 600.000 de fani si inregistreaza vanzari ce le depasesc pe ale altor  artisti, precum Coldplay, AC/DC sau Bruce Springsteen.

Concertele sale sunt, de asemenea, un rasfat vizual, incepand cu intrarea celebrului violonist si a muzicienilor sai prin multime, pana la momentul urcarii pe scena si a  inceperii concertului, la costumele fastuoase sau ecranul impresionant din spatele orchestrei pe care sunt proiectate imagini speciale pentru fiecare cantec in parte, garantand o seara extraordinara pentru intreaga familie. (I.P.)

 

 

Leave a Reply