Un grefier de la Tribunalul Timis si-a depus candidatura pentru accederea in Consiliul Superior al Magistraturii, pe unul dintre cele doua locuri rezervate societatii civile

Liderul Sindicatului National al Grefei Judiciare Dicasterial, Catalin Traistaru, grefier la Tribunalul Timis, si-a depus candidatura pentru accederea in Consiliul Superior al Magistraturii pe unul dintre cele doua locuri rezervate reprezentatilor societatii civile.


Acesta este sustinut de Asociatia Grefierilor din Romania, Blocul National Sindical, Societatea Timisoara si VeDem Just.

In afara de Traistaru, in cursa pentru CSM, pentru cele doua locuri ale societatii civile, au intrat avocatii Marina Ioana Alexandru, Gabriel Liviu Ispas, Geta Lupu si Ioan Sas, ex-procurorul Fanel Mihalcea, fost sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Braila si al Parchetului de pe langa Tribunalul Braila,, precum si Irina Ioana Rusu, consiliera juridica la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Iasi.

In cazul in care Senatul il va vota pe Catalin Traistaru, liderul Sindicatului National al Grefei Judiciare Dicasterial, pentru a reprezenta societatea civila in CSM, ar fi pentru prima data cand grefierii ar fi reprezentati in cel mai important for de conducere al magistraturii.

In conditiile in care reprezentantii societatii civile au drept de vot in Plenul CSM, vocea grefierilor s-ar auzi mult mai puternic, nu doar la nivel consultativ, ci si la nivel decizional. (G.I.)

Leave a Reply