37.000 de porci de la o ferma Smithfield din Timis, salvati de la incinerare. „Ne-am asumat o abordare indrazneata”, a anuntat prefectul Mihai Ritivoiu

Prefectul Timisului, Mihai Ritivoiu, a anuntat ca, printr-un plan indraznet pus in aplicare impreuna cu sefii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) s-a reusit un adevarat miracol.


Nu mai putin de 37.000 de porci dintr-o ferma in care a fost descoperita pesta porcina au fost salvati de la incinerare. Este vorba despre ferma Smithfield de la Padureni, unde au fost ucise doar 5000 de animale, nu tot septelul.

„Pesta porcina din Timis. In sfarsit o veste cu adevarat buna. Focarul de la ferma Smithfield din Padureni este stins. Mai mult, am reusit sa salvam 37.000 din cei 42.000 de porci.

Salut conlucrarea deosebit de eficienta cu conducerea nationala a ANSVSA, in special cu domnul vicepresedinte Ioan Oleleu. Impreuna ne-am asumat o abordare indrazneata in acest caz.

In loc sa omoram 42.000 porci, am impartit ferma in trei unitati epidemiologice si, in baza unui plan de masuri bine articulat, au fost sacrificati doar 5.000 de porci, dintr-o singura zona.

Incepand de duminica, porcii sanatosi ramasi in ferma vor pleca la sacrificat si apoi in consum, la fel ca inainte de aparitia focarului”, este mesajul prefectului Mihai Ritivoiu. (Mara Ion)

Leave a Reply