Misiune economica in Japonia. CCIA Timis a perfectat intalniri de afaceri intre intreprinzatori romani si japonezi la Ambasada Romaniei din Tokyo (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura invita firmele timisene sa participe la misiunea economica in Japonia, organizata in perioada 25 martie – 2 aprilie 2023.


Printre obiectivele acestei misiuni se regaseste dezvoltarea relatiilor economice intre oamenii de afaceri romani si cei din Japonia, sens in care vor fi perfectate intalniri la Ambasada Romaniei la Tokyo. 

Este pregatit, de asemenea, un program de vizitare al obiectivelor turistice apartinand culturii si civilizatiei Japoniei: Tokyo, Osaka, Kyoto, Kamakura, Nikko.

Costul deplasarii este de 4190 euro/pers. si include:

Transport cu avionul dus/intors

Transfer aeroport-hotel-aeroport

7 nopti cazare cu mic dejun inclus

Insotitor de grup

Termen de confirmare a participarii: 30.12.2022

Termen de achitare a unui avans de 50%:  20.01.2023.

Relatii suplimentare privind procedura de inscriere la tel. 0372185285, e-mail: sstoianov@cciat.ro. Persoana de contact: Stana STOIANOV.

Background info

Japonia este a doua putere economica in Asia-Pacific si a treia la nivel mondial, unul dintre statele asiatice cu care Romania are relatii speciale la nivel de parteneriat strategic.

Japonia este unul din principalii parteneri economici asiatici ai Romaniei, care a sprijinit cu asistenta financiara si tehnica procesul de reforme din Romania: reabilitarea unor portiuni de drumuri nationale si cai ferate, modernizarea unei centrale termoelectrice, a unei portiuni a Portului Constanta, realizarea liniei de metrou care va lega Capitala de aeroportul Otopeni.

La finalul anului trecut, investitiile nipone in Romania totalizau peste 385 milioane dolari, Japonia fiind cel de-al 22-lea partener investitional al tarii noastre, numarul companiilor mixte romanesti infiintate cu participarea de capitaluri japoneze fiind 388.

Principale investitii nipone in Romania au fost realizate in industria auto (componente/piese de schimb si componente electrice, anvelope), rulmenti, produse electronice s.a. (Sursa: Ministerul Afacerilor Externe)

(Impact Press)

Leave a Reply