Gala Premiilor de Excelenta 2022, Universitatea Politehnica Timisoara. Printre laureati, echipa feminina de fotbal, care a reusit sa inscrie 75 de goluri, fara a primi vreunul

Universitatea Politehnica Timisoara a reconfirmat, si in acest an, ca sustine si recunoaste adevaratele valori, rasplatind eforturile depuse, prin organizarea unui eveniment care omagiaza intreaga comunitate academica – Gala Premilor de Excelenta UPT 2022.


In deschiderea evenimentului, desfasurat joi, 15 decembrie 2022, in Auditorium-ul Centrului de Conferinte al UPT, conf. univ. dr. ing. Florin Dragan, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, a precizat ca „pentru o institutie care de 102 ani a contribuit la dezvoltarea moderna a orasului si a regiunii, dintre care 25 de ani de una singura, care a pus bazele celorlalte universitati din Timisoara, a filialei locale a Academiei Romane, o institutie care si in prezent se situeaza pe primul loc in tara intre universitatile tehnice in mai multe ranking-uri internationale, o institutie din care, tot recent, doua colective au fost premiate de Academia Romana, iar alte doua au obtinut premii in domeniul PR-ului, suntem indreptatiti sa avem o Gala a Excelentei. Sunt multe premii, dar acesta e, cu atat mai mult, un motiv de bucurie si de mandrie pentru noi toti”, a declarat rectorul

In continuare, au fost acordate premiile „Ioan De Sabata” cadrelor didactice care s-au remarcat prin excelenta in procesul educational si in tutorierea studentilor, in baza unei competitii deschise, la propunerea comisiilor instituite la nivelul facultatilor: s. l. dr. arh. Diana Giurea (Facultatea de Arhitectura si Urbanism); conf. dr. ing. Bogdan Razvan Virgil si conf. dr. habil. ing. Popa Adrian Calin (Facultatea de Automatica si Calculatoare); s. l. dr. ing. Paul Ana Cristina (Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului); s. l. dr. ing. Vilceanu Clara-Beatrice (Facultatea de Constructii); conf. dr. ing. Marinca Bogdan si conf. dr. ing. Pop Calimanu Ioana Monica (Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale); s. l. dr. ing. Svoboda Marcus (Facultatea de Inginerie Electrica si Energetica); lect. univ. dr. Popa Mihaela (Facultatea de Inginerie din Hunedoara); s. l. dr. ing. Totorean Alin Florin si as. drd. ing. Borborean Andrei Tiberiu (Facultatea de Mecanica); conf. univ. dr. Palea Adina Ramona (Facultatea de Stiinte ale Comunicarii).

Tot pentru excelenta in procesul educational au fost acordate, la propunerea Comisiei de Invatamant a Senatului UPT, premiile „Ioan de Sabata – Inovatie in Educatie” urmatorilor: s. l. dr. ing. Anca-Maria Moscovici si conf. univ. dr. ing. Alexandru Topirceanu.

Nu doar eforturile depuse in activitatea didactica au fost premiate, ci si cele in activitatea de cercetare. Astfel au fost acordate premiile „Excelenta in cercetare” tinerilor masteranzi, doctoranzi sau cercetatori cu cele mai multe articole publicate in reviste cotate international: ing. Magdalena Patricia Marinca, drd. Popa Lucian Tudor, dr. ing. Raul Cristian Roman.

Buna relatie cu invatamantul preuniversitar s-a materializat prin acordarea Premiului „Traian Lalescu” unei scoli private care a crescut de la an la an, ajungand pana la nivelul liceal – Scoala Babel.

Chiar daca Clubul Sportiv Politehnica Timisoara a obtinut, in decursul ultimului an, aproape 100 de trofee nationale, premiul „Excelenta in Sport” a recompensat, de aceasta data, o echipa feminina de fotbal Politehnica Timisoara, care a reusit o performanta unica: sa inscrie 75 de goluri si sa nu primeasca nici unul.

Eforturile depuse pe parcursul intregului an au fost rasplatite prin acordarea premiilor „Excelenta in Digitalizare” (s. l. dr. ing. Andrei Ternauciuc), „Excelenta in Dezvoltare Sustenabila” (prof. univ. dr. ing. ec. Marian Liviu Mocan), „UPT Innovation Fellows” (Bike UP si Clevercity).

De asemenea, au fost acordate o serie de premii de excelenta partenerilor educationali si strategici ai UPT: „Partener Economic UPT” (companiile ATOS, FLEX si HONEYWELL), „Excelenta in Cultura” (Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timisoara), „Excelenta in Parteneriatul ATU” (prof. univ. dr. Cristina Adriana Dehelean, de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara, prof. univ. dr. Dana Petcu, de la Universitatea de Vest, si prof. univ. dr. Sorin Stanciu, de la Universitatea de Stiintele Vietii „Regele Mihai I”), „Timisoara 2030” (dr.ing. Ovidiu Sandor, antreprenor), „Alumnus UPT” (prof. univ. dr. ing. Alin Albu Schaffer, DHC, director al Institutului de Robotica si Mecatronica, Centrul Aerospatial German), „Centenar” (prof. univ. dr. ing. Francisc Peter, Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului).

Atmosfera de sarbatoare a fost completata cu un moment artistic sustinut de Narcisa Brumar si Marius Gosa, acompaniati la pian de Dragos Zaharescu, de la Opera Romana din Timisoara, care au interpretat cateva arii din „Scripcarul pe acoperis”, „Liliacul” si „Don Givanni”, precum si un recital de colinde sustinut de Corul Universitatii Politehnica Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply