Decizie bomba la Inalta Curte de Casatie si Justitie! Toti inculpatii din dosarul coruptiei de la IPJ Timis, ACHITATI. Comisarul sef Florin Bolbos va reveni in functia de inspector sef adjunct

Inalta Curte de Casatie si Justitie a demonstrat, azi, ca nu mai este un camp tactic al serviciilor secrete si ca, pana la urma, adevarul trebuie scos la iveala, indiferent de presiunile venite dinspre Ministerul Public si a masinilor de ucis destine, cum se autointitula un fost procuror DNA.


Astfel, unul dintre cele mai zgomoase dosare instrumentate de DNA Timisoara in ultimii 10 ani, dosarul asa-zisei coruptii de la varful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Timis, a fost desfiintat complet de judecatorii instantei supreme. Desigur, solutia putea sa fie alta, asteptata de exponentii statului paralel, daca judecatorii din „completul negru” nu s-ar fi pensionat inca de anul trecut.

Revenind la dosarul 329/59/2018/a2, in care fostii sefi ai IPJ Timis au fost trimisi in judecata si condamnati la inchisoare pentru mutarea unui agent de politie de la Recas la Lugoj, cu avizul IGPR, trebuie spus ca judecatorii instantei supreme le-au dat o lectie de curaj colegilor magistrati de la Curtea de Apel Timisoara si au decis sa-i achite pe toti inculpatii.

Verdictul definitiv pronuntat, azi, de Inalta Curte va bulversa, oarecum, si echipa manageriala a IPJ Timis, intrucat fostul inspector sef adjunct Florin Bolbos va trebui repus in functia detinuta inainte de 19 ianuarie 2015, data descinderii procurorilor DNA la IPJ Timis.

Admite apelurile declarate de inculpatii Pavel Teodor, Bolbos Florin Mircea, Milutinovici Eugen, Muntean Petru Sorin, Berzescu Doru Adrian si Temu Marian Dorinel impotriva sentintei penale nr. 166/PI din 05 august 2021 a Curtii de Apel Timisoara, Sectia Penala, pronuntata in dosarul nr. 329/59/2018/a2.

Desfiinteaza, in parte, sentinta penala apelata si rejudecand: achita pe inculpatul Muntean Sorin Petru pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. Achita pe inculpatul Bolbos Florin Mircea pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. Achita pe inculpatul Temu Marian Dorinel, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. Achita pe inculpatul Pavel Teodor pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in forma de participatie a instigarii. Achita pe inculpatul Pavel Teodor pentru savarsirea infractiunii de uzurpare a functiei. Achita pe inculpatul Berzescu Doru Adrian pentru savarsirea infractiunii de uzurpare a functiei. Achita pe inculpatul Milutinovici Eugen pentru savarsirea functiei de abuz in serviciu, in forma de participatie a instigarii.

Lasa nesolutionata actiunea civila formulata de partea civila Duma Dumitru. Respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara, de partea civila Duma Dumitru impotriva aceleiasi sentinte penale”, se mentioneaza in decizia pronuntata in sedinta de azi, 22.12.2022, de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Reamintim ca, in 5 august 2021, Curtea de Apel Timisoara l-a condamnat pe fostul inspector sef al IPJ Timis, comisarul sef Sorin Muntean (foto 2), la 3 ani de inchisoare cu executare, fostul inspector sef adjunct Florin Bolbos (foto 1), la 3 ani de inchisoare cu suspendare, Temu Dorinel – 3 ani cu suspendare, primarul Recasului, Pavel Teodor (foto 3), 3 ani, 5 luni si 10 zile, cu executare, Berzescu Doru Marian, 1 an si 4 luni de inchisoare cu suspendare, fostul secretar al PSD Timis, Eugen Milutinovici – 2 ani si 8 luni de inchisoare cu suspendare.

De asemenea, instanta de fond a dispus ca agentul de politie Dumitru Duma, care s-a constituit parte civila, sa fie despagubit de politisti si cei doi politicieni cu 2551,13 lei, daune materiale, si 7.000 de euro, daune morale.

Totodata, s-a dispus desfiintarea partiala a inscrisului denumit ”EXTRAS”, intocmit la data de 28.11.2014, si a celorlalte inscrisuri subsecvente intocmite de IPJ Timis si IGPR cu privire la dispozitiile de redistribuire a unei functii ocupate de agent II din cadrul Politiei Orasului Recas – compartimentul rutier, pozitia 1146, catre Politia Municipiului Lugoj Biroul Rutier – compartimentul mediu rural.

In conditiile in care toti inculpatii, cu exceptia lui Eugen Milutinovici, au stat in arest preventiv chiar si patru luni, cum a fost cazul primarului din Recas, Pavel Teodor, este de asteptat ca CEDO sa oblige statul roman la despagubiri echivalente cu abuzurile institutionale savarsite in acest dosar. Vom reveni asupra acestui caz, dupa ce judecatorii isi vor motiva in drept decizia luata in acest dosar. (G.I.)

3 thoughts on “Decizie bomba la Inalta Curte de Casatie si Justitie! Toti inculpatii din dosarul coruptiei de la IPJ Timis, ACHITATI. Comisarul sef Florin Bolbos va reveni in functia de inspector sef adjunct

  1. Veni mos Craciun si la amaratii astia…. Doamne ajuta ! Nea Florin chiar merita…baiat bun, politist desavarsit…una peste alta chiar merita. Insa in ceea ce-l priveste pe nea Sorin, asta cred ca nu stie nici el ce e cu el …. il vazui zilele acestea prin mall , cu acelasi zambet tembel pe buze….
    Parerea mea ca si el va reveni pe functia initiala, detinuta in arestul IPJ, asta bineinteles dupa ce se va pronunta instanta si pe dosarul cu spaga de la Lugoj…
    Doamne ajuta ! Hai va pup ! Tineti tare sub deviza : la vremuri noi, tot noi !

  2. Dosare făcute pe genunchi de procurorii Dna de pe vremea lui madam Kovesi.Vai și amar.Jeguri de oameni în frunte cu tanti K.Au călcat cu bocancii pe viețile oamenilor. Ce li se întâmplă oare pt că au greșit???Iși primesc in continuare lefurile nesimțite de 4000€?Și pensia grasă la 50 de ani?Really???

  3. Măi da tu ăsta care comentezi ca Nea Gică te consideri foarte deștept.Ei află că bătaia de joc s-a terminat și dureros este faptul că , deși se știa de la început că fapta nu este de natură penală , DNA Timiș cu marii lor profesioniști și-au permis să cheltuie o avere din banii publici cu un dosar de 2 lei.Pentru a-și satisface interesele proprii.Mai bine analizați ce fel de așa zis juriști au ajuns la DNA și cum consideră ei să se ocupe de mărunțișuri când țara arde.Reflectați bine aceste cuvinte căci tot din banii dvs. se plătesc incompetențele altora.

Leave a Reply