Finantistii vin cu ”colinda” pe la romanii care nu si-au platit darile la stat. ANAF vrea sa maximizeze colectarea, intre Craciun si Revelion

In baza unui  ordin transmis de conducerea ANAF, administratiile judetene, administratia marilor contribuabili si Antifraudei urmeaza sa actioneze in perioada 27-30 decembrie 2022 pentru maximizarea colectarii veniturilor bugetare in scopul realizarii nivelului programat.


Presedintele ANAF, Lucian Heius, a dispus subordonatilor sa actioneze in perioada 27 – 30 decembrie 2022 pentru maximizarea colectarii veniturilor bugetare, scrie Profit.ro.

ANAF trebuie sa verifice declaratiile depuse si obligatiile fiscale scadente in aceasta perioada si sa actioneze acolo unde considera necesar prin contactarea telefonica sau echipe mixte de control operativ la contribuabilii cu obligatii fiscale curente semnificative ramase neachitate, potrivit documentului obtinut de profit.ro.

„Pentru atingerea obiectivelor sunt necesare actiuni concrete de imbunatatire a colectarii bugetare, pe toate palierele de actiune disponibile”, potrivit ordinului sefului ANAF.

Se va avea in vedere, in perioada 27 – 30 decembrie 2022, cresterea gradului de colectare a obligatiilor fiscale prin: analizarea declaratiilor fiscale si a platilor facute in contul acestora, identificarea contribuabililor ce nu au platit obligatiile fiscale curente si contactarea acestora in scopul impulsionarii efectuarii platilor necesare; monitorizarea contribuabililor carora li s-au acordat inlesniri la plata analizarea modului de respectare a acestora si atentionarea asupra achitarii ratelor la termenele prevazute in graficele de esalonare, precum si a obligatiilor fiscale curente; analiza sumelor platite in conturile unice sau in contul 50.67 si care nu au fost distribuite in vederea compensarii cu obligatiile fiscale restante; analizarea listelor de suprasolviri si arierate in vederea compensarii acestor sume cu debitele nestinse, precizeaza Profit.ro. (I.P.)

Leave a Reply