Deputatul timisorean Ben Oni Ardelean, incident la intrarea in Coreea de Sud: Vamesii i-au interzis accesul cu „pomana porcului”, chiar daca toba si salamurile erau etichetate

Deputatul liberal Ben Oni Ardelean a fost protagonistul unui incident pe aeroportul din Seul, in urma cu cateva zile, in timp ce facea parte din delegatia oficiala cu care premierul Nicolae Ciuca si presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, s-au deplasat in Coreea de Sud.


Parlamentarului roman i-a fost interzis accesul in “Tara diminetilor linistite” cu produse traditionale din carne de porc, din cauza regulilor stricte sanitar-veterinare. Ardelean a confirmat incidentul pentru G4Media.

”Nu a fost un incident de securitate, dar cei de acolo au considerat ca produsele cu carne nu pot intra in Coreea de Sud, chiar daca erau cu eticheta, aveam factura pentru ele”, a declarat el pentru G4Media.

Ben Oni Ardelean a fost intr-o vizita in Coreea de Sud alaturi de o delegatie mai mare de ministri si parlamentari romani.

La vama, autoritatile sud-coreene i-au interzis acestuia accesul in tara cu produse traditionale pe baza de carne de porc – salamuri, toba si alte preparate, potrivit informatiilor G4Media.

Ben Oni Ardelean a declarat pentru G4Media ca a vrut sa duca produsele pentru intalnirea cu comunitatea de romani din Coreea de Sud.

”Era in preajma Craciunului si urma intalnirea cu comunitatea romana, am luat in bagajul de cala cateva produse romanesti cu eticheta. Nu a fost nimic de casa, toate erau cumparate din supermaket: branza, cascaval, salam. Cei de acolo au considerat ca produsele cu carne nu pot intra in Coreea de Sud, chiar daca erau produse etichetate. M-au lasat sa intru doar cu branzeturi, fara produsele din carne”, a spus Ardelean.

Intrebat de reporterul G4Media daca nu a consultat regulile de acces cu alimente in Coreea de Sud inainte de calatorie, Ardelean a spus ca ”fac politica externa de zeci de ani. Nu m-am interesat strict pentru Coreea de Sud. Am considerat un gest elegant pentru comunitatea de romani. A fost o chestiune banala, nu a fost nevoie de interventie consulara”. (I.P.)

Sursa: G4Media

Leave a Reply