PE SURSE. O “cheta” de zeci de mii de lei dispusa de conducerea IPJ Timis, verificata de Directia de Control Intern a IGPR. Inspectorii de la Bucuresti au audiat zeci de politisti

In plin scandal provocat de publicarea unei inregistrari video in care agentul Raoul Iacob, de la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Timisoara, apare onorat in calitate de “protector” la petrecerea unui clan tiganesc din oras, la sediul IPJ Timis au descins trei inspectori de la Directia de Control Intern a IGPR.


Desi toata lumea se astepta ca verificarile IGPR sa vizeze legaturile agentului in discutie cu lumea interlopa, dupa primele audieri s-a constatat ca echipa de control a venit la Timisoara pentru o cu totul alta problema girata de chestorul Alin Petecel.

Potrivit surselor noastre bine conspirate la IPJ Timis, ar fi vorba despre imprejurarile in care politistii au fost indemnati sa contribuie cu bani la o “cheta” de zeci de mii de lei deschisa de inspectorul sef, banii fiind adunati pentru o actiune de protocol speciala.

Mai exact, ar fi vorba despre primirea cum se cuvine a expertilor Comisiei Europene, care au venit in Timis, inainte de 8 decembrie, pentru a evalua managementul frontierelor in perspectiva aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.

“Au fost audiati zeci de politisti, de la sefii de servicii si de birouri, pana la sefi de post din mediul rural. Doua zile, incontinuu. Cei trei inspectori de la Control Intern au fost interesati de contextul in care s-a dispus adunarea banilor, cu cat au contribuit politistii, daca detaliile acestei chete au fost discutate in sedintele de comanda. Din cate am aflat, au fost discutii despre adunarea banilor de protocol, insa aceste discutii nu au fost mentionate in procesele verbale de sedinta”, ne-a dezvaluit un politist.

Reprezentantii Directiei de Control Intern s-au intors la Bucuresti chiar inainte de Ajunul Craciunului, urmand sa redacteze raportul anchetei interne de la Timisoara. In conditiile in care la IGPR a ajuns o sesizare oficiala a incidentului de la IPJ Timis, semnata de un ofiter care a fost la curent cu detaliile operatiunii financiare, la care – dupa cum se zvoneste in randul polistilor – a fost depusa si o inregistrare audio, este de asteptat ca eventualele masuri sa nu fie, ca de obicei,  in ultimii ani, doar de parada. Mai cu seama ca este in joc reputatia unei comisii importante a Uniunii Europene.

Pana la ora redactarii acestui articol, nu am reusit sa aflam si opinia chestorului Alin Petecel despre ancheta declansata de Controlul Intern al IGPR. Vom reveni. (V.E.)

2 thoughts on “PE SURSE. O “cheta” de zeci de mii de lei dispusa de conducerea IPJ Timis, verificata de Directia de Control Intern a IGPR. Inspectorii de la Bucuresti au audiat zeci de politisti

  1. Praf în ochi! au mai fost sa cerceteze și cazul polițistului impuscat la Recaș, iar după control …mortul a fost vinovat iar conducerea politiei Timis a primit grade și salarii de excelenta

Leave a Reply