Inspector de la Antifrauda Fiscala, condamnat la 3 ani de inchisoare! A pretins 100.000 de euro de la o persoana pentru a „rezolva” un dosar instrumentat de DNA

Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat verdictul definitiv in dosarul in care Popa Georgiana, la data faptei inspector in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala Bucuresti, a fost trimisa in judecata in de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, fiind acuzata de comiterea infractiunii de trafic de influenta.


In rechizitoriul intocmit de anchetatori se arata ca, in perioada 14.03.2022 – 29.03.2022, Popa Georgiana ar fi pretins, in mod repetat, de la un fost director in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala, martor in cauza, suma de 100.000 euro, despre care sustinea ca o va remite unui procuror DNA, asupra caruia a lasat sa se creada ca ar avea influenta.

In schimbul banilor, presupusul procuror ar fi trebuit sa dispuna o solutie favorabila martorului intr-o eventuala cauza penala in care acesta ar fi fost cercetat. In acel context, la data de 29 martie 2022, Popa Georgiana ar fi primit cei 100.000 de euro pretinsi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare, in martie 2022, la Tribunalul Bucuresti. Dupa doar 3 termene de judecata, in conditiile unui probatoriu solid, Popa Georgiana a fost condamnata la pedeapsa inchisorii de 3 ani, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, termen stabilit in conditiile art. 92 din Codul Penal si care va curge de la data ramanerii definitive a sentintei de condamnare.

Solutia a fost atacata cu apel de procurorii DNA, care au cerut judecatorilor sa stabileasca in acest caz si o pedeapsa complementara.

In urma cu cateva zile, la al doilea termen de judecata, Curtea de Apel Bucuresti a admis apelul si a decis sa interzica inculpatei, ca pedeapsa complementara, exercitarea dreptului de a fi aleasa in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii (inspector la Directia Regionala Antifrauda Fiscala Bucuresti) si dreptul de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioada de 2 ani, de la pronuntarea sentintei. Solutia judecatorilor este definitiva. (V.E.)

Leave a Reply