Politist trimis in judecata pentru trafic de influenta! A pretins 13.000 de euro pentru a “rezolva” un loc de munca in Politie

Un politist de la IPJ Cluj a fost trimis in judecata de procurorii DNA, sub acuzatia de trafic de influenta, dupa ce ar fi promis un loc de munca in Politie, in schimbul sumei de 13.000 de euro. Agentul urma sa favorizeze angajarea unei persoane la IPJ Satu Mare, pentru ca ulterior aceasta sa fie transferata, cateva luni mai tarziu, la IPJ Cluj.


In acelasi dosar a fost trimis in judecata si o persoana fizica fara calitate speciala, sub aspectul savarsirii infractiunii de favorizarea faptuitorului. Acesta din urma l-ar fi prevenit pe Suciu Vasile despre unele acte procedurale desfasurate de procurori, cee ace ar fi ingreunat bunul mers al anchetei.

In rechizitoriul intocmit in acest dosar, anchetatorii au stabilit ca, in perioada decembrie 2019 – februarie 2020, agentul de politie ar fi promis unei alte persoane ca va face unele demersuri, astfel incat o ruda a acesteia sa fie angajata in cadrul IPJ Satu Mare.

Ruda respectiva urma sa sustina formal un concurs de angajare si ulterior, dupa cateva luni, sa fie transferata la IPJ Cluj.

“In perioada februarie – iunie 2020, inculpatul Suciu Vasile, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari din cadrul Politiei Romane, ar fi pretins suma de 13.000 euro de la celalalt inculpat, din care suma de 5.000 de euro a fost pretinsa si primita pentru o presupusa persoana din Bucuresti, iar diferenta urma sa fie achitata dupa angajarea promisa”, se arata in comunicatul DNA.

In cele din urma, promisiunea nu s-a realizat, au stabilit procurorii, care au demarat cercetarile in acest caz. “In cursul urmaririi penale, celalalt inculpat l-ar fi prevenit pe Suciu Vasile despre unele acte procedurale desfasurate de procurori, imprejurare de natura a ingreuna bunul mers al anchetei”, a conchis DNA. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj. (V.E.)

Leave a Reply