Gigi Becali risca sa fie retrimis la inchisoare, dupa ce a incalcat termenii liberarii conditionate. Procurorii l-au trimis in judecata pentru frauda la vot

George Becali risca o pedeapsa dura dupa ce a votat la un referendum fara sa aiba voie. Acest drept i-a fost retras dupa condmanarea in Dosarul valiza.


Patronul clubului FCSB, George Becali, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea pentru savarsirea infractiunii de frauda la vot.

Potrivit portalului instantelor de judecata, dosarul a fost inregistrat, marti, 3 ianuarie, la Judecatoria Buftea, urmand sa intre in procedura de camera preliminara.

Infractiunea de frauda la vot reprezinta, conform Codului Penal, fapta persoanei care voteaza fara a avea acest drept, fiind pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi.

George Becali a fost eliberat conditionat in aprilie 2015 din Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani si 6 luni primita in trei dosare. Este vorba de dosarul “Valiza”, cel privind schimbul de terenuri cu MApN si dosarul sechestrarii hotilor care i-au furat masina.

Dupa ce a fost eliberat conditionat din inchisoare, lui Becali i s-au impus mai multe interdictii, printre care dreptul de a alege si de a fi ales in functii publice, dar si dreptul de a vota.

In octombrie 2018, el s-a prezentat la vot la “Referendumul pentru familie”, in cadrul caruia romanii au fost chemati sa se exprime daca sunt de acord sau nu pentru schimbarea definitiei familiei din Constitutie, respectiv daca formularea “casatoria liber consimtita intre soti” sa fie schimbata in “casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”.

“Chiar daca sunt 40 de grade afara, merg sa votez. Si in patru labe merg la referendum. E cea mai mare actiune din Romania, in ultimii ani. E mai important decat toate razboaiele. Depinde viitorul neamului, al copiilor si al nepotilor. Daca nu se face referendum si nu se spune clar ca familia e compusa din barbat si femeie, va fi greu. Astia ne ataca usor, usor. Nu acum, dar peste 20 – 30 de ani. O sa se faca educatie si se scrie in manuale ‘ce bine e sa fii homosexual’. Trebuie sa salvam tara”, declara Gigi Becali, in octombrie 2018, inainte de a incalca una dintre interdictiile liberarii conditionate. (I.P.)

Leave a Reply