Partida de vanatoare din Timis, controlata de politistii de la Arme, Explozivi si Substante Periculoase. In ultima perioada, doua persoane au fost impuscate

Politistii de la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul IPJ Timis au descins, sambata, la mai multe adrese din cinci localitati de langa Lugoj, dar si la o partida de vanatoare de pe fondul Nadrag, in contextul in care, in ultimele zile, doua persoane au fost impuscate mortal.


“In data de 07.01.2023, in intervalul orar 08:00-18:00, politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase Timis, au organizat o actiune in sistem integrat, impreuna cu politistii municipiului Lugoj si cei ai Sectiei 6 Rurale Gavojdia, in vederea respectarii prevederilor Legii 295/2004, privind respectarea regimului armelor si munitiilor si a Legii 407/2006, privind vanatoarea si protectia fondului cinegetic, scrie lugojinfo.ro.

Actiunea s-a desfasurat in localitatile Crivina, Jdioara, Ciresu, Criciova si Nadrag, din judetul Timis.

In urma verificarilor efectuate, au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 25.000 de lei, conform prevederilor Legii 295/2004, privind respectarea regimului armelor si munitiilor.

In urma efectuarii unui control la domiciliul unui barbat din localitatea Crivina, judetul Timis, s-a constatat ca acesta a detinut la domiciliul sau 58 de cartuse, fara a fi autorizat conform legii 295/2004, privind respectarea regimului armelor si munitiilor. A fost intocmit un dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de detinerea, portul, confectionarea, precum si orice operatiune privind circulatia armelor letale, a munitiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora.

A fost efectuat si un control la o partida de vanatoare autorizata, desfasurata pe fondul de vanatoare Nadrag, fara a fi constatate fapte de natura penala sau contraventionala. Astfel de activitati vor fi desfasurate in continuare de politistii timiseni, pentru prevenirea evenimentelor negative.”, au anuntat politistii. (I.P.)

Foto: arhiva

Leave a Reply