Centrul de imagistica medicala Scanexpert isi va inaugura primul sediu din Timisoara, in Iulius Town (P)

Reteaua nationala de clinici de excelenta in imagistica medicala Scanexpert va deschide primul sediu din regiunea de vest a tarii, in Timisoara. Noua locatie, situata in Iulius Town, va oferi servicii performante de investigare imagistica prin Rezonanta Magnetica Nucleara, Computer Tomograf, si va fi accesibila pacientilor din al doilea trimestru al 2023. Acest serviciu completeaza lista de avantaje pe care le ofera ansamblul mixed-use, de la scoala si gradinita, sala de sport, piscina semiolimpica, banci, institutii publice, cabinet avocatura, pana la toate facilitatile necesare zilnic timisorenilor.


Ansamblul Iulius Town va gazdui primul centru de imagistica medicala Scanexpert din Timisoara, care va fi inaugurat in prima jumatate a anului.

Pentru dotarea clinicii, Scanexpert a achizitionat echipamente medicale ce reprezinta un salt tehnologic pentru piata actuala din domeniu din Romania si aduce un nou standard in investigarea imagistica preventiva si de diagnostic. „In centrul din Iulius Town vom avea un aparat de rezonanta magnetica de 1,5 T Siemens Magnetom SOLA, precum si un computer tomograf (CT) Dual Source Somatom Force. Acestea vor permite explorari care nu se pot realiza pe aparatele CT uzuale, prezente in acest moment in portofoliul imagisticii din Romania”, a spus Dr. Gratian Miclaus, medic imagistica medicala.

Astfel, pacientii vor beneficia de investigatii performante, sigure si rapide pentru diagnosticarea afectiunilor, cu o precizie ridicata. Este vorba despre investigatii ale cordului si ale aparatului cardiovascular, precum stabilirea extensiei cicatricilor post-infarct miocardic, explorarea leziunilor de tip infectios-inflamator, a malformatiilor cardiovasculare atat la adulti, cat si la copii, identificarea si caracterizarea formatiunilor tumorale primare sau secundare ale cordului si structurilor mediastinale. Acestora li se adauga explorari ale patologiei vasculare, abdomino-pelvine si musculo-scheletale.

,,Venim in Timisoara cu intentia de a duce mai departe experienta profesionala a doctorului Gratian Miclaus legata de imagistica cardiaca. Vrem sa dezvoltam un centru de excelenta in imagistica cardiaca, atat prin valoarea tehnologica ridicata a echipamentelor ce vor fi instalate aici, cat si prin gradul inalt de experienta si profesionalism al personalului care va deservi acest centru”, a declarat Gabriel Valet, administrator Scanexpert.

Echipa Scanexpert este formata din medici radiologi de elita, care acopera intreaga gama de examinari de tip RMN si CT, asigurand pacientilor rezultate de incredere. Centrul de imagistica mai are clinici in alte 6 judete din tara si isi propune ca si in Timisoara sa dezvolte legaturi cu clinici si spitale interesate. (I.P.)

Leave a Reply