Dosar penal pentru cuparea urechilor la trei caini din rasa ciobanesc. Politistii de la IPJ Botosani fac cercetari pentru „interventii chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal”

Un barbat este cercetat de politistii din Botosani pentru cuparea urechilor si taierea cozii la trei caini din rasa ciobanesc, animalele fiind gasite de anchetatori in urma unor perchezitii, potrivit news.ro.


Inspectoratul de Politie al Judetului Botosani a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presa, ca politistii din cadrul Biroului pentru Protectia Animalelor au facut doua perchezitii in judetul Botosani la o persoana banuita de comiterea infractiunilor de ”interventii chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal” (cuparea urechilor si si codotomie-taiere cozii).

“Au fost identificate trei exemplare canine, din rasa Ciobanesc de Asia Centrala, cu varsta aproximativa de patru luni, ce prezentau modificari structurale, prin lipsa de substanta la  nivelul cozilor si urechilor si care nu erau identificate prin microcipare si nu detineau documente de sanatate veterinara”, a transmis IPJ Botosani.

Un barbat de 48 de ani a fost dus la sediul politiei pentru audieri.

“Pentru neindeplinirea obligatiilor privind identificarea exemplarelor canine si a celor privind asigurarea de asistenta medicala acestora, au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale in valoare de 3.000 lei. Cercetarile sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmand ca in functie de rezultatele acestora sa fie dispuse masuri legale”, a mai precizat sursa citata. (V.E.)

Leave a Reply