SOC in mass-media! Unul dintre cei mai vechi jurnalisti de la Pro TV, cercetat de procurori pentru acte sexuale cu un minor UPDATE A fost retinut pentru 24 de ore

Jurnalistul Marius Buga (42 de ani), corespondentul Pro TV in Dambovita si unul dintre cei mai vechi colaboratori ai televiziunii, este cercetat de procurori intr-un dosar ce vizeaza acte sexuale cu un minor.


Marius Buga a fost adus marti, 7 februarie, la Parchetul de pe langa Judecatoria Targoviste pentru audieri.

Dupa cum au precizat in exclusivitate pentru „Adevarul“ surse judiciare, dosarul a fost deschis in urma cu cateva zile.

Un minor era audiat la Politia Targoviste intr-o alta speta, numai ca pe parcursul audierilor, baiatul, care are varsta sub 16 ani, le-a dezvaluit politistilor ca a intretinut relatii sexuale cu jurnalistul Marius Buga.

De la Politie, dosarul a ajuns, in scurt timp, la Parchetul de pe langa Judecatoria Targoviste.

„La Parchetul de pe langa Judecatoria Targoviste s-a inregistrat un dosar penal in care s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de o persoana de sex masculin sub aspectul savarsirii infractiunii de act sexual cu un minor, prev. de art. 220 alin. 1 si 4 lit. c din Codul Penal. Facem mentiunea ca, la acest moment al anchetei, nu pot fi facute alte precizari, urmand ca imediat ce stadiul cercetarilor va permite sa fie emis un comunicat”, se precizeaza in comunicatul oficial transmis de Parchet.

Marius Buga se afla deja la audieri la Parchet alaturi de mai multe persoane, iar in cursul serii de marti, 7 februarie, anchetatorii vor decide ce masura preventiva se va lua impotriva jurnalistului

Pro TV, trustul media pentru care lucreaza de mai multi ani Marius Buga, a venit deja cu o reactie oficiala.

„Am aflat cu surprindere despre investigatia care il vizeaza pe angajatul Marius Buga. La nivel de companie condamnam cu tarie orice actiune imorala. Nu putem comenta aceasta situatie, dar suntem convinsi ca autoritatile iau toate masurile pentru clarificarea acesteia. In momentul in care vom avea toate informatiile relevante, vom face demersurile necesare in cadrul companiei. Protectia minorilor este extrem de importanta pentru fiecare dintre noi!”, spun reprezentantii Pro TV intr-un comunicat. (V.E.)

Leave a Reply