Primaria Timisoara dezminte acuzatia ca fostul primar, Nicolae Robu, nu ar fi fost invitat la deschiderea oficiala a programului Timisoara – Capitala Europeana a Culturii

Primaria Timisoara a reactionat public, in aceasta dupa-amiaza, dupa ce fostul primar, Nicolae Robu, si fosta directoare a Asociatiei TM2023, Simona Neumann, au reclamat, prin intermediul viceprimarului liberal Cosmin Tabara, ca nu au fost invitati la deschiderea oficiala a programului Timisoara – Capitala Europeana a Culturii 2023.


Avand in vedere informatiile eronate raspandite de fostul primar Nicolae Robu, preluate, din pacate, fara verificare si catre alti oficiali, va rugam sa publicati urmatoarea pozitie a institutiei noastre:

„Constatam cu regret ca fostul primar al Timisoarei are probabil lacune de memorie. In urma cu o luna, Centrul de proiecte al Municipiului Timisoara l-a invitat pentru a fi parte din momentul de recunostinta ce va rula in seara deschiderii, moment in care ne vom aminti de toti cei care au contribuit la proiectul Timisoara – Capitala Europeana a Culturii. Initial, acesta a confirmat ca va participa la filmarile programate, insa apoi s-a razgandit din motive care nu ne-au fost comunicate.

De asemenea, inca din data de  17 ianuarie, Primaria Municipiului Timisoara i-a adresat invitatia de a participa la evenimentul de deschidere, insa pana acum nu am primit nicio confirmare de la dansul ca va accepta aceasta invitatie.

Desi fostul primar trateaza cu atata superficialitate cel mai important eveniment diplomatic si cultural care s-a petrecut in Timisoara in ultimele decenii, atat locul sau in sala, cat si cel al Simonei Neumann fosta directoare a Asociatiei Capitala Europeana a Culturii, sunt rezervate.

Mai putem preciza ca nu este pentru prima data cand Nicolae Robu este invitat la un eveniment organizat de Primaria Municipiului Timisoara si refuza sa participe sau macar sa decline invitatia. In urma cu cateva luni, acesta a fost invitat si la sarbatorirea a 30 de ani de la infratirea oraselor Timisoara si Karlsruhe. La fel ca acum, acesta nu a raspuns invitatiei adresate. In schimb, ne-am bucurat de prezenta fostului primar Gheorghe Ciuhandu, cel care a si pus bazele infratirii celor doua orase. De altfel, acesta a confirmat si prezenta la evenimentul de deschidere al programului Capitala Europeana a Culturii, lucru pentru care ii multumim si public.

Nu putem cunoaste daca Nicolae Robu nu intelege importanta acestui eveniment pentru imaginea Timisoarei atat in Romania, cat si in Europa sau in lume sau pur si simplu incearca sa puncteze politic prin ascunderea adevarului, asa cum, de altfel, a facut-o si in cei 8 ani in care a condus acest oras. Cert este, insa, ca Primaria Municipiului Timisoara trateaza acest eveniment cu maxima prioritate si cu importanta cuvenita.” (Primaria Municipiului Timisoara – Bogdan Marta, Consilier Personal al Primarului Dominic Fritz)

Leave a Reply