Toate sfaturile politistului Valer Kovacs, in zadar! Accident mortal pe autostrada A1, intre Timisoara si Arad, dupa ce un sofer a oprit pe banda de urgenta

Un accident extrem de grav s-a produs, in aceasta dupa-amiaza, pe autostrada A1, intre Arad si Timisoara, soldat cu decesul unui barbat in varsta de 37 de ani si ranirea unei femei. Tragedia s-a produs la kilometrul 521, dupa ce – in ciuda recomandarilor politistilor de la Brigada Autostrazi, printre care si agentul timisorean Valer Kovacs – soferul unui autoturism a oprit pe banda de urgenta, din cauza unei probleme tehnice, fara a-si fi semnalizat corespunzator prezenta la marginea autostrazii.


A fost lovit in plin de un autotren condus de un barbat in varsta de 49 de ani, coliziune in urma careia trei persoane au ramas incarcerate.

Circulatia rutiera a fost oprita in zona accidentului, iar la fata locului a fost trimis urgent un elicopter SMURD.

„Un barbat, in varsta de 49 de ani, a condus un autotren pe autostrada A1 Deva – Nadlac, sens de mers Arad – Timisoara, iar la kilometrul 521 a intrat in coliziune cu un autoturism, condus de un barbat in varsta de 37 de ani, care se afla oprit pe banda de urgenta, din cauza unor defectiuni tehnice. In urma impactului, a rezultat, din nefericire, decesul barbatului, in varsta de 37 de ani si ranirea unei femei, in varsta de 36 de ani, pasagera in autoturism. Conducatorul autotrenului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. A fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si ucidere din culpa, cercetarile fiind continuate in vederea stabilirii cauzelor producerii accidentului rutier”, a transmis IPJ Timis.

„La locul evenimentului au fost trimisi un ofiter si 13 subofiteri din cadrul Detasamentului 1 de Pompieri Timisoara si Punctului de Lucru Pischia cu o autospeciala de prima interventie si comanda, o autospeciala de stingere cu apa si spuma, o autospeciala de descarcerare si doua ambulante SMURD.

La fata locului au intervenit doua ambulante SAJ in sprijin. In accident a fost implicat un autoturism si un autocamion. In urma evenimentului au rezultat doua victime, dintre care conducatorul autoturismului, un barbat, a fost declarat decedat de catre medicul de pe ambulanta SAJ, iar pasagerul, o femeie, este transportata la spital, constienta cu politraumatisme. La locul interventiei sunt prezente forte din cadrul ISU Arad si Elicopterul SMURD”, a transmis si ISU Timis. (V.E.)

Leave a Reply