Prima reactia a UVT, dupa arestarea lectorului acuzat de corupere sexuala: “Astfel de comportamente contravin flagrant normelor si valorilor Universitatii de Vest din Timisoara”

Conducerea Universitatii de Vest din Timisoara a reactionat, ieri, dupa ce profesorul de matematica Baltateanu Doru-Marcel a fost arestat preventiv pentru corupere sexuala, fiind acuzat ca, in timpul meditatiilor, a incercat sa sarute si a atins in zonele intime o eleva de 13 ani. Institutia de invatamant condamna comportamentul dascalului si transmite ca va investiga daca barbatul a mai avut astfel de comportamente.


“In legatura cu recenta informatie prezentata in mass-media, referitoare la cazul unei investigatii deschise de procurori despre presupusele fapte ale unui cadru didactic de la Universitatea de Vest din Timisoara, institutia noastra precizeaza ca sustine clarificarea oricaror imprejurari de natura sa aduca incalcari ale normelor etice sau ale conduitei morale, prevazute de statutul universitarilor UVT, despre care exista suspiciuni intemeiate ca s-ar fi realizat in spatiul universitatii sau in oricare alta situatie publica.

Dorim sa subliniem faptul ca astfel de comportamente contravin flagrant normelor si valorilor Universitatii de Vest din Timisoara, care a urmarit intotdeauna promovarea unei conduite morale si responsabile a membrilor sai.

Sustinem in mod ferm demersul institutiilor abilitate in cercetarea contextului in care s-au produs faptele invocate, care au stat la baza plangerii ce a declansat investigatia institutiilor de ancheta abilitate din Timisoara”, a precizat Universitatea de Vest din Timisoara, intr-un comunicat de presa, emis marti.

Totodata, potrivit sursei citate, in functie de concluziile analizei, UVT va investiga, la randul ei, daca au existat astfel de comportamente asociate cu persoana in cauza. (E.T.)

Leave a Reply