Incident de securitate la Judecatoria Timisoara! Un jandarm vigilent, la un pas sa descopere vreo arma sau un alt obiect periculos in geanta unui jurnalist

Un subofiter din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Timis, care asigura paza instantelor la intrarea in Palatul Dicasterial Timisoara, a dat dovada de vigilenta sporita, azi, pe tura de zi, si a dejucat intentia unui jurnalist de a atenta la libertatea de exprimare si de a intra cu o agenda si cu un pix in zona salilor de judecata.


Incidentul de securitate s-a produs la cateva minute dupa ora 10, cand jandarmul si-a intrerupt jocul pe telefon si l-a luat la intrebari pe jurnalist. Care s-a recomandat si i-a dezvaluit ca are proces in sala 329.

„Scoateti toate obiectele care le aveti asupra dumneavoastra! Puneti si geanta, aici! Si telefonul! Si portofelul! Mai aveti vreun obiect prin buzunare? Deschideti geanta! Treceti, acum, prin filtrul de securitate!”, a tunat tanarul jandarm, cu privirea suspicioasa atintita asupra jurnalistului. Demonstratie de forta care avea loc in timp ce, surprinsi de controlul riguros efectuat de paznicul instantelor, justitiabilii treceau in voie pe langa sistemul de control al bagajelor.

„De ce sunteti atat de riguros cu reprezentantii presei?”, a fost intrebarea la care paznicul in haine militare a devenit si mai inversunat: „Astea sunt atributiile mele!”.

Trecand peste faptul ca, grabit sa-i faca o supriza sefului sau – care, in ultima perioada, a tot fost criticat de presa, pentru distrugerea unui drum agricol care asigura o parte a traficului auto din cartierul Ronat catre oras – subofiterul nici nu a mai solicitat legitimatia jurnalistului, element care i-a tradat intentia de a da „lectie” publica celor ce scriu despre faptele de „vitejie” ale colonelului Nicolae Slev.

Daca subofiterul de jandarmi va fi recompensat pentru aceasta mica razbunare a sefului sau, inca nu stim, dar ce este cert, dupa cum am aflat intre timp, redactia din care face parte jurnalistul perchezitionat va face o sesizare disciplinara catre conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane.

Reamintim ca, in urma cu cativa ani, atat de vigilenti au fost jandarmii de la poarta Palatului Dicasterial, incat liderul unui clan tiganesc din Timisoara a intrat in zona salilor de judecata cu un pistol cu gloante, pe care a fost la un pas sa-l foloseasca impotriva unui rival. Ideea e ca acel bastan nu-si desfasura activitatea in presa… (G.I.)

Leave a Reply