Simbolurile Timisoarei, intr-o emisiune de marci postale dedicata Capitalei Europene a Culturii 2023

Astazi, in prezenta ministrului Culturii, Lucian Romascanu si a primarului municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a fost lansata emisiunea de marci postale dedicata onorantului titlu de Capitala Europeana a Culturii detinut in acest an de orasul nostru.


Cristina Popescu, director general al ROMFILATELIA, a multumit celor prezenti pentru faptul ca au dat curs invitatiei de a imortaliza momentul Timisoara 2023 si prin aceste opere de arta miniaturale care sunt timbrele.

Doamna Popescu a aratat ca Timisoara a mai fost subiectul unor emisiuni filatelice, amintind de centenarul Universitatii Politehnica, dar si de cea dedicata maestrului Ioan Holender.

Ministrul Culturii, Lucian Romascanu a reiterat faptul ca ne aflam in fata unui an extrem de important, atat pentru Timisoara cat si pentru intreaga tara, fiind momentul cand pornim un nou demers de diplomatie culturala.

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a multumit pentru initiativa ROMFILATELIA de a dedica aceasta emisiune de marci postale orasului nostru si a apreciat selectia inspirata a simbolurilor care sunt reflectate in imaginile prezente pe timbre.

Catedrala Mitropolitana, imagine de referinta, asociata inconfundabil cu Timisoara, Domul Catolic, a carui restaurare se apropie de final, Palatul Culturii, de unde Timisoara si-a proclamat libertatea in 1989 si Turnul de Apa, care va deveni centru cultural, confirmand vocatia locului de a transforma mostenirea trecutului in resurse pentru viitor.

Dominic Fritz a remarcat semnificatia timbrelor, de a fi documente istorice, dar si marci ale dialogului si a accentuat congruenta cu viziunea Programului Timisoara Capitala Europeana a Culturii, de a construi punti de comunicare dincolo de granite si timp. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply