32 de judecatori si-au depus cereri de transfer la instante de pe raza Curtii de Apel Timisoara. Printre magistratii care-si doresc avansarea in sistem, Adriana Stoicescu si Mihaela Pop

Sesiunea de transfer a judecatorilor organizata de Consiliul Superior al Magistraturii, in perioada ianuarie – martie 2023, a generat, doar in prima etapa, o avalansa de cereri din partea magistratilor care doresc sa-si desfasoare activitatea la o instanta superioara in grad sau la o alta instanta din tara.


Nu mai putin de 594 de judecatori si-au depus cereri de transfer, cei mai multi (207) la instante de pe raza Curtii de Apel Bucuresti, mai cu seama la judecatoriile de sectoare, la mare cautare fiind si Curtea de Apel Cluj (73) si Curtea de Apel Craiova (44).

In cazul Curtii de Apel Timisoara, in prima etapa a sesiunii de transfer s-au depus 32 de cereri, aproape jumatate dintre acestea (14) fiind pentru Judecatoria Timisoara.

Potrivit anuntului CSM, pe lista judecatorilor care si-au depus cereri de transfer (avansare) la Curtea de Apel Timisoara se numara si Adriana Stoicescu, fosta presedinta a Tribunalului Timis, Pop Mihaela-Camelia, fost prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, actualmente judecator la Tribunalul Timis, dupa un stagiu la Judecatoria Sannicolau Mare, dar si judecatoarele Maxim Roxana-Raluca si Cristoi Anca, ambele de la Tribunalul Timis.

Potrivit calendarului stabilit de CSM, in etapa a II-a a sesiunii de transfer, in perioada 17-23 februarie, se depun cereri de transfer pentru posturile care ar putea deveni vacante la instantele judecatoresti, ca urmare a admiterii cererilor de transfer depuse in etapa I. (G.I.)

 

 

Leave a Reply