RAZIE! Politistii locali au descins la restaurantele din zona centrala a Timisoarei. Patronii de terase care s-au extins pe domeniul public, somati sa intre in legalitate

Politistii locali din Timisoara au verificat, in zilele de 23 si 24 februarie 2023, terasele din centrul orasului: daca acestea si-au obtinut acordul de functionare, daca respecta suprafata declarata si daca s-au conformat modificarilor de regulament aprobate anul trecut.


Astfel, dupa ce au fost verificate 56 de societati comerciale, sase au fost amendate cu cate 1.000 de lei pentru lipsa acordului de functionare, in timp ce altele cinci care aveau terase mai mari decat suprafata declarata au fost somate sa se conformeze in termen de 24 de ore.

Au fost verificate un numar de 56 de societati comerciale care desfasoara exercitii comerciale din domeniul alimentatie publica din zona Piata Victoriei, Piata Libertatii – Lucian Blaga, Alba Iulia, Piata Unirii, practic terasele din zona pietonala.

Totodata s-a urmarit existenta acordului pentru desfasurarea de exercitii comerciale, a vizarii acestuia, care trebuie sa se faca pana la 31 martie 2023, precum si existenta avizului de comert ambulant la terase emis de Primaria Timisoara, respectarea suprafetelor acestora, verificarea distantelor specificate pe planurile aprobate, precum si daca acestea se conformeaza in privinta jardinierelor si a umbrelelor amplasate.

Toate aceste prevederi sunt cuprinse in OG 99/2000 si in HCL 251/2022.  In urma verificarilor au fost aplicate si un numar de sase sanctiuni in valoare de cate 1000 lei fiecare, pentru lipsa acordului de functionare, alte cinci societati fiind sanctionate, pentru nerespectarea suprafetei teraselor, cu avertisment si cu termen de remediere a problemelor de 24 de ore, urmand a fi reverificate si luate masurile legale in cazurile in care se impune acest lucru”, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Actiunile de acest fel din zona pietonala a Timisoarei vor continua si in urmatoarea perioada. (I.P.)

Leave a Reply