Revine vremea rea in vestul tarii! Cod galben de ninsori, ploi si vant pentru 13 judete, printre care si Timis, Arad si Caras-Severin

Meteorologii au emis o atentionare de tip Cod galben, de vineri, ora 20, pana pana luni, la ora 12.


In Crisana si local in Banat, Maramures si nordul Transilvaniei, precum si la altitudini sub 1500 m in zona Carpatilor Occidentali, in vestul Carpatilor Meridionali si in nordul Carpatilor Orientali va ploua si se vor acumula cantitati de apa de 25…40 l/mp, iar izolat vor depasi 50…60 l/mp.

La altitudini de peste 1500 m lapovite si ninsori, insa din noaptea de sambata spre duminica (25/26 februarie) se vor transforma treptat, astfel incat vor predomina ninsorile in vest, nord si centru, precum si in zonele montane unde se va depune strat consistent de zapada.

Pe toata perioada se vor acumula peste 60…80 l/mp, cu precadere in zona Carpatilor Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali si in vestul Carpatilor Meridionali. Vantul va avea temporar intensificari pe creste, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de sambata, cand rafalele vor depasi 70…80 km/h si va fi viscol; tot atunci vor fi intensificari local si in restul tarii, in general de 50…60 km/h.

Codul galben vizeaza judetele Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Timis, Caras-Severin, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Neamt si Suceava. (I.P.)

Leave a Reply