BREAKING NEWS! Fostul sef al DIICOT Timisoara, procurorul Alex Florenta, propunerea ministrului Justitiei pentru functia de Procuror General al Romaniei

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu a anuntat, in urma cu putin timp, ca il propune pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie pe procurorul PICCJ Marius Voineag, iar in functia de Procuror General al Romaniei, pe Alex Florenta, fostul sef al DIICOT Timisoara.


Victoria lui Florenta in fata mult mai experimentatei Gabriela Scutea este pusa pe seama faptului ca acest procuror controversat provine de la parchetul local din Sibiu, orasul de bastina a presedintelui Klaus Iohannis.

In cazul in care va fi numit pe aceasta functie, Alex Florenta va fi in situatia absolut unica in care va trebui sa avizeze rezolutia procurorului de caz intr-un dosar al Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie in care este vizat.

De asemenea, dupa cum spun surse din sistemul judiciar, Crin Nicu Bologa nu a mai prins inca un mandat la conducerea parchetului anticoruptie din cauza anchetelor din dosarele pandemiei, cu prejudicii de miliarde, in care apar nume importante ale vietii publice.

Decizia privind schimbarile din fruntea celor Ministerului Public si a DNA a fost luata in urma interviurilor sustinute de Bologa si Voineag, saptamana trecuta, in fata comisiei de la Ministerul Justitiei conduse de Catalin Predoiu.

Propunerile lui Predoiu vor fi trimise la Sectia pentru procurori a CSM in vederea acordarii avizului consultativ. (V.E.)

Leave a Reply