Zilele Portilor Deschise la Universitatea Politehnica Timisoara. De azi si pana in 16 iunie, campusul universitar se deschide pentru elevi si cadre didactice

Universitatea Politehnica Timisoara a cultivat mereu o buna relatie de colaborare cu elevii si cu scolile, organizand o serie de cursuri, concursuri si evenimente dedicate acestora, de la „Politehnica Timisoara – un pas spre viiitorul tau!”, Caravana UPT, scoli de vara, cursuri de pregatire pentru bacalaureat si admiterea la facultate, pana la burse acordate elevilor premiati la concursuri nationale si internationale, premii acordate elevilor care fac performanta, indiferent de domeniu sau chiar sustinerea unor activitati ale elevilor.


In aceeasi nota se inscrie si deschiderea spatiilor Universitatii Politehnica Timisoara – laboratoare, biblioteca, Experimentarium TM – tuturor cadrelor didactice si elevilor interesati sa le descopere, acestia avand posibilitatea vizitarii oricarui laborator, dar si a intregului campus UPT, in perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, cu prilejul Zilelor Portilor Deschise.

Toate cele 10 facultati ale UPT vor pune la dispozitia scolilor laboratoarele, atat pentru vizite ale elevilor, cat si pentru realizarea unor activitati demonstrative, fie organizat, pe scoli, fie in cadrul „Saptamanii altfel”. Peste 150 de laboratoare sunt puse astfel la dispozitia elevilor, de la cele clasice de fizica si chimie pana la unele ultramoderne, aferente diverselor specializari ale facultatilor de inginerie sau a celor de arhitectura, management, comunicare si relatii publice.

Nu in ultimul rand, Biblioteca UPT, cea mai moderna din mediul universitar, va organiza tururi ghidate pentru grupurile de elevi si cadre didactice, iar centrul interactiv de fizica Experimentarium TM si Muzeul Universitatii Politehnica Timisoara vor fi deschise pentru vizite incepand cu data de 6 martie 2023.

Grupurile de elevi si cadre didactice insotitoare sunt invitate sa se inscrie accesand link-ul https://forms.gle/Ac1C2YwA9qziEQzY9, dupa care vor fi contactati de reprezentantii UPT pentru programarea vizitei. (I.P.)

Leave a Reply