VIDEO Curtea de Apel Timisoara, cea mai eficienta instanta din tara! Trei judecatori din CSM si un secretar de stat din Ministerul Justitiei, prezenti la sedinta de bilant

Judecatorii care reprezinta curtile de apel in Consiliul Superior al Magistraturii, Liviu Odagiu, Elena Costache si Gratiela Milu, alaturi de Bogdan Ilea, secretar de stat in Ministerul Justitiei, au fost prezenti, azi, la sedinta de bilant a Curtii de Apel Timisoara, dupa care au participat la o intalnire cu presa.


Potrivit indicatorilor din Raportul de activitate al Curtii de Apel Timisoara pe anul 2022, instanta banateana se afla pe locul I in topul national al eficientei, cu un procent de 99,1%, loc pe care-l imparte cu Curtea de Apel Brasov. De altfel, membrii CSM au apreciat performanta magistratilor banateni, subliniind faptul activitatea Curtii de Apel Timisoara este un exemplu de buna practica in cadrul sistemului judiciar.

„Prin prezenta noastra, a membrilor alesi ai CSM din partea curtilor de apel, la acest eveniment de o importanta deosebita, dorim sa-i asiguram pe colegii nostru de buna noastra credinta si sa le multumim pentru votul de incredere pe care ni l-au dat. Speram ca prin prezenta noastra aici sa-i mobilizam si le transmitem ca noul CSM va face numai lucruri bune, iar greselile, daca vor fi, sa fie scuzabile”, a punctat Elena Costache, de la Curtea de Apel Bucuresti.

De asemenea, Gratiela Milu, de la Curtea de Apel Brasov, i-a felicitat pe judecatorii banateni pentru locul I ocupat in topul eficientei instantelor din Romania, dar si pentru exemplele de bune practici la nivel national, respectiv buna relationare cu reprezentantii celorlalte profesii juridice, mai cu seama cu avocatii, dar si buna comunicare avuta cu publicul si cu mass-media. „Un exemplu demn de urmat si de catre celelalte instante din tara”.

Liviu Odangiu, judecator la Curtea de Apel Alba Iulia a insistat asupra faptului ca, dincolo de cifrele din bilant, care atesta eficienta actului de justitie de la Curtea de Apel Timisoara, se afla destine umane. „Apreciez buna relatie cu presa si mi-as dori ca aceasta sa existe si la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii”.

Secretarul de stat Bogdan Ilea a subliniat faptul ca la Curtea de Apel Timisoara a gasit o conducere aplecata asupra problemelor curente cu care se confrunta instantele din Banat, totodata felicitand echipa manageriala pentru proiectele pe care le deruleaza cu sprijinul Companiei Nationale de Investii si din bugetul propriu.

Presedintele Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Mircea Cretu a multumit pentru aprecieri, pentru onoranta prezenta a celor trei membri ai CSM si a secretarului de stat la sedinta de bilant a Curtii de Apel Timisoara, si a dezvaluit ca, in 2022, in general, nu au existat plangeri din partea justitiabililor care au pierdut procese.

„Instantele au un nivel de incredere rezonabil, in general nu am avut plangeri de la justitiabili prin intermediul formularelor aflate pe platforma online. Dar, nu putem sa avem un comportament care sa fie pe placul fiecarui justitiabil, ca biserica, de exemplu, pentru ca noi nu trimitem oameni in loc luminat, in loc cu verdeata, ci intr-un loc care se numeste puscarie”, a explicat Mircea Cretu, intr-un limbaj laic, misiunea aproape divina a judecatorului.

Vom reveni cu detalii din conferinta de presa si cu indicatorii de eficienta care a plasat Curtea de Apel Timisoara in fruntea topului national al eficientei din sistemul judiciar. (G.I.)

Leave a Reply