Eugen Tomac, intrebat daca mai este presedintele PMP: „Nu am venit la Timisoara sa discut despre PMP. Partidul are o conducere validata politic”

Europarlamentarul Eugen Tomac a anuntat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara, ca lanseaza un apel de solidaritate catre toti romanii care considera ca Romania merita in Schengen si ii invita sa intre pe site-ul https://romaniainschengen.ro/ si sa semneze petitia „Romania merita in Schengen”.


Din capitala culturala a Europei, Timisoara, dam startul unei campanii de strangere de semnaturi pentru accesul Romaniei in Spatiul Schengen. Semnaturile sunt necesare pentru a determina Parlamentul European sa intervina in actiunea pe care deja am declansat-o la CJUE prin care am contestat veto-ul Austriei si Olandei in privinta accesului tarii noastre la spatiul de libera circulatie european.

Prin urmare, incepand de astazi ii invit pe toti, pe absolut toti cetatenii romani, dar nu numai, sa semneze petitia „Romania merita in Schengen”. Acesta este un drept dobandit prin efortul tuturor romanilor. Dupa 8 decembrie 2022, fiecare zi reprezinta incalcarea acestui drept. Aceasta contestatie pe care am initiat-o la Curtea de Justitie a Uniunii Europene ramane singura cale prin care putem intra in Schengen in lipsa oricarui orizont ca o negociere politica intre stat sa fie dusa la bun sfarsit. Este o chestiune de demnitate nationala si de libertate, lucruri pe care le putem apara cautand dreptatea la CJUE”, a declarat Eugen Tomac .

Acest demers este important pentru ca, Tomac vrea sa determine Parlamentul European sa treaca de partea Romaniei in acest proces. Ar avea mult mai multa greutate si se va reusi mult mai rapid sa fie rezolvata o problema care nu a putut fi solutionata pe care politica prin dialog si negociere intre state, timp de 12 ani.

Am reusit sa facem primul pas si sa inregistram in timp acest dosar la Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Curtea m-a informat ca dosarul este inregistrat, insa pentru a reusi sa ne atingem acest obiectiv, avem nevoie de sprijinul romanilor care considera, care cred ca trebuie sa ne aparam singuri, atunci cand observam ca guvernul si-a epuizat toate demersurile. Cred ca este important sa ne solidarizam in acest demers si cerem ca justitia Europeana sa corecteze aceasta mare nedreptate facuta Romaniei ca nu a fost acceptata in in Schengen”, a mai spus Tomac.

Orice cetatean care doreste sa sprijine acest demers poate semna, incepand de vineri 3 martie, intrand online pe portalul campaniei www.romaniainschengen.ro.

Tomac ii indeamna pe cetateni sa intre cat mai multi si sa semneze pentru a convinge Parlamentul European ca este important pentru Romania ca sa intre in Schengen si se asculta vocea poporului, vocea romanilor.

Cu o zi inainte de venirea lui Tomac la Timisoara, Fedor Masnita, presedintele interimar PMP Timis, anunta, printr-un comunicat de presa ca ”domnul Cristian Diaconescu este Presedintele Partidului Miscarea Populara, conform deciziei Curtii de Apel Bucuresti in dosarul 5239/3/2022 (2386/2022)”. ”Orice alta persoana care isi aroga acesta functie este in afara legii. Precizam acest aspect important tinand cont ca in aceasta saptamana domnul europarlamentar Eugen Tomac si-a anuntat o conferinta de presa in Timisoara, prezentandu-se ilegal presedinte PMP”, se subliniaza in comunicatul PMP Timis.

Intrebat de aceasta situatie, Eugen Tomac ne-a declarat: “Astazi, avem un eveniment important care tine de o actiune pe care noi ne-am asumat-o. Nu am venit aici sa discut despre Partidul Miscarea Populara. Partidul are o conducere validata politic, electoral si juridic. Nu am o problema cu asta. Faptul ca dumnealui face jocul altor partide impotriva PSD, nu-i face cinste, in rest, Dumnezeu cu mila”. (I.P.)

Sursa: ziuadevest.ro

Leave a Reply