Dosar penal pentru Dacian Marinescu, ginerele fostului primar al Girocului! Procurorii ancheteaza modul in care s-a furat apa de peste 2,5 milioane de euro din reteua comunei

Dezvoltatorii imobiliari din comuna Giroc, impreuna cu administratorul SC Giroceana SRL, Marinescu Ovidiu Dacian, nimeni altul decat ginerele fostului primar Ionel Toma, vor raspunde penal pentru furtul de apa din comuna Giroc. Conform unui document sosit pe adresa Consiliului Local Giroc, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au deschis un dosar penal, in urma unei plangeri formulate, in noiembrie 2022, de catre Administratia Judeteana a Finantelor Publice Timis – Inspectia Fiscala.


In mod normal, sesizarea organelor judiciare ar fi trebuit facuta de catre reprezentantii Primariei Giroc, care stiu, de multi ani, de situatia furtului de apa de pe raza comunei, dar, din pacate, nu au luat nicio masura pentru a solutiona aceasta problema.

„Prin prezenta va facem cunoscut faptul ca la data de 28.11.2022, la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a fost inregistrata sub nr. unic 828/P/2022 plangerea formulata de Administratia Judeteana a Finantelor Publice Timis – Inspectia Fiscala, impotriva numitului Marinescu Ovidiu – Dacian, administrator al SC Giroceana SRL si a persoanelor juridice sau fizice care in perioada 2016 – 2021 s-au bransat clandestin, respectiv au sustras apa potabila din reteaua de distributie administrata de SC Giroceana SRL si au deversat apa uzata in reteaua de canalizare administrata de SC Giroceana SRL si solicita cercetarea administratorului Marinescu Ovidiu Dacian si a persoanelor juridice si fizice care s-au bransat clandestin la reteaua de distributie a apei potabile si a canalizarii administrate de SC Giroceana SRL sub aspectul savarsirii infractiunii de gestiune frauduloasa, prev. de art. 242 C.pen., furt, prev. de art. 228 C.pen., complicitate la furt si evaziune fiscala, prev. de art. 9, alin 1, lit b din Legea 241/2005”, se mentioneaza in adresa trimisa de IPJ Timis catre Consiliul Local Giroc.

Reamintim ca, in vara anului 2022, in urma unui control efectuat de institutiile statului, s-a descoperit ca mai multi dezvoltatori imobiliari din comuna Giroc erau bransati ilegal la reteaua de apa din comuna. In urma acestui control, a reiesit la iveala si faptul ca datoriile acumulate de acesti de dezvoltatori la Giroceana se ridicau la suma de 2,5 milioane de euro, bani pe care Giroceana nu i-a recuperat de la acestia nici pana in prezent.

Din pacate pentru comunitate, aceste datorii urmeaza sa fie platite in 2 ani de catre Primaria Comunei Giroc catre Aquatim, distribuitorul final de apa. Desi au trecut aproape 6 luni de la acel control, masurile luate de administratia locala fata de Giroceana au fost aproape inexistente. S-a incercat demiterea administratorului Dacian Marinescu, dar consilierii locali din Giroc au considerat ca nu e necesar acest lucru, desi aveau doveziile pe masa!

Singurii care au spus ca-l vor dat afara de la Giroceana pe Dacian Marinescu au fost consilierii locali USR. Restul, au tacut malc, iar cum votul a fost secret, inca nu se stie exact numele celor care nu au votat pentru demiterea lui Marinescu. Intre timp, pe adresa Consiliului Local Giroc a sosit o instiintare de urmarire penala a administratorului Giroceana pentru infractiunea de gestiune frauduloasa.

(Caius Seracin)

Leave a Reply