Razie totala intr-un oras din Timis! Echipaje mixte de politisti, medici veterinari, comisari de la Garda Forestiera si inspectori ITM au controlat totul

La data de 10 martie a.c., in intervalul orar 08-12, politistii orasului Faget si cei ai Sectiei 10 Rurale Faget, impreuna cu lucratori din cadrul Registrului Auto Roman si reprezentanti ai I.T.M. Timis, ai D.S.V.S.A si ai Garzii Forestiere, au desfasurat o actiune cu efective marite in zona de competenta, in vederea imbunatatirii climatului de siguranta civica, cresterii vizibilitatii elementului politienesc si diminuarii riscului rutier, precum si pentru prevenirea activitatilor infractionale.


Astfel, au fost legitimate 290 de persoane, au fost controlate 176 de autovehicule si au fost efectuate 31 de testari cu aparatul etilotest. Au fost controlati 2 agenti de paza si au fost verificati 22 de operatori economici, fiind lasate 10 invitatii de catre reprezentantii I.T.M. Timis.

In urma verificarilor efectuate, au fost aplicate 113 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 69.445 de lei, dintre care 104 sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform OUG 195/2002R, privind circulatia pe drumurile publice.

De asemenea, au fost aplicate 5 sanctiuni conform Legii 145/2014, pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol_, 2 sanctiuni conform Legii 333/2003, _privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si 2 sanctiuni conform Legii 227/2015, privind Codul Fiscal.

Politistii au retinut, in vederea suspendarii, 2 permise de conducere si au retras 4 certificate de inmatriculare.

In urma activitatilor desfasurate, politistii au identificat 2 barbati care detineau produse accizabile in afara antrepozitului fiscal, acestia fiind sanctionati contraventional cu suma de 40.000 de lei, conform Legii 227/2015, privind Codul fiscal. Totodata, au fost ridicate 86 de pachete de tigari (1.720 de tigarete) in vederea continuarii cercetarilor.

Deasemenea, a fost depistat un barbat in timp ce oferea spre vanzare in piata agroalimentara din Faget mai multe obiecte vestimentare (sepci) susceptibile a fi contrafacute, cu insemne si sigilii ale anumitor marci. A fost intocmit un dosar penal cu privire la savarsirea infractiunii de ”punere in circulatie a unor produse purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare”, fiind ridicate in vederea continuarii cercetarilor 30 de articole vestimentare. (I.P.)

Leave a Reply